Magnus Haglund (i mitten) och analytikern Pelle Olsson efter cupförlusten mot Gais.
Magnus Haglund (i mitten) och analytikern Pelle Olsson efter cupförlusten mot Gais. Bild: Roger Larsson

Haglund sprang ut besvikelsen: ”Ett brutalt effektivt Gais”

Magnus Haglund ställde sig på löpbandet efter cupförlusten mot Gais.
Det fanns en hel del tankar att svettas över efter 0–2 (0–1).
– Det är ett brutalt effektivt Gais vi möter medan vi själva är ineffektiva, säger HBK-managern.

ANNONS
LocationÖrjans Vall, Skedalaheds IP|
|

Cupsmällen var inte bara HBK:s första förlust på 15 matcher. Det var också första gången på lika länge som laget lämnade planen utan att ha gjort något mål.

Tillbaka på Örjans vall klev Magnus Haglund upp på löpbandet och knatade på i drygt tre kvart.

– Spelmässigt gör vi en godkänd match. Men när Gais gör 2–0 på sin andra målchans har vi haft fem stora chanser och man måste använda någon eller ett par av dem. Deras effektivitet kontra vår in effektivitet präglar matchen. Spelbilden är den väntade, säger han.

”Det vill vi ha igen i nästa läge”

Samtidigt har HBK:s i fjol så starka försvar nu släppt in fem mål på två matcher. Haglund kopplar delvis det defensiva läckaget till lagets tuffa försäsongsträning.

ANNONS

– Försvarsspelet är mycket att vara pigg och fräsch i benen. Det får vi kanske köpa under den här perioden, att vi är lite sega. Men det vill ha igen i nästa läge, när vi sedan blir piggare, säger han.

Samtidigt ser han fram emot att åter kunna träna utomhus att efter under en längre period ha tvingats inomhus på grund av kylan och ouppvärmda konstgräsplaner.

– Vi har inte haft möjlighet att träna på de grejer som ska göras i match på större ytor utan har sprungit runt på en liten yta. Där kan man inte träna sitt försvarsspel i sin helhet utan det blir bara i små modeller som inte är så verklighetsrelaterade.

Beskedet om Samuel Kroon

HBK tvingades till en sen ändring i startelvan sedan Samuel Kroon drabbats av ryggskott. I stället kastades Simon Lundevall in som högermittfältare.

Hur mycket påverkade det er?

– Det är alltid svårt att värdera. Lundevall spelade till vänster under andra halvlek och var väldigt vass där. Det är klart att både (Emil) Tot (Wikström) och Lundevall är som allra bäst till vänster och Kroon är vårt förstaval på högersidan. Någon inverkan har det ju säkert, säger Magnus Haglund.

HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui räknar med att ha Samuel Kroon tillbaka om två till tre dagar.

ANNONS

TV: Malkolm Nilsson Säfqvist om matchen:

LÄS MER:Skottskadat HBK åkte på en cupsmäll: ”Bara att ta lärdom”

LÄS MER:Direktrapportering: HBK möter Gais i Svenska cupen

ANNONS