HBK-spelarna ovissa om U21-framtiden

Halmstads BK-talangerna Andreas Bengtsson och Isak Pettersson kom i går hem efter första lägret med nya U21-landslaget. De får dock vänta på besked från Roland Nilsson om spel i höstens EM-kval.

ANNONS
|

– Jag kommer att kriga på och göra mitt bästa för att nå dit, säger HBK-målvakten Isak Pettersson.

HBK-spelarna tränade, i skuggan av U21-landslagets förberedelser i Helsingborg inför EM i Polen, i början av veckan med nya U21-landslaget på Bosön i Stockholm. De fick lära känna nye förbundskaptenen och tidigare Malmö-tränaren Roland Nilsson.

– Det var rätt lugna träningspass med tanke på att många var slitna från Allsvenskan. Vi hade en hel del teori och diskussion om hur vi ska spela framöver, säger målvakten.

Och det blir en spelande fotboll.

– Han vill att vi ska vara ett spelande lag med en organiserad defensiv. Vi tränade taktiskt för att öva in nya spelmönster, säger Bengtsson.

ANNONS

Men det lär bli tuff konkurrens om att stå i mål för HBK-målvakten. Han konkurrerar främst med tidigare HBK- och nuvarande AFC Eskilstuna-målvakten Tim Erlandsson och IFK-Göteborg-keepern Pontus Dahlberg, som är uttagna till U21-EM, men även med AIK:s Oscar Linnér, som var med på Bosön.

– Jag blir bara mer inspirerad. Jag och Oscar (Linnér) spelade lite var, när vi spelade 0-0 mot U19-landslaget på lägret. Det är kul med så många unga, duktiga målvakter.

Det gäller även för Bengtsson, som är ny i U21-sammanhang, men lite mer erfaren gentemot många av hans konkurrenter som ytterback.

- Jag hade nog spelat mest i Allsvenskan av ytterbackarna, men de andra är också duktiga. En del är också med i U21-EM i stället.

Tidigare HBK-spelarna Eric Smith och Valmir Berisha fanns också med på lägret. De får tillsammans med Bengtsson och Petterssoninvänta besked för om de får vara med, när U21-landslaget går in i EM-kvalet den 5 september mot Cypern i Sverige.

ANNONS