HBK-talangen har övervägt lån – vill vänta på chansen

Med U21 Allsvenskan inställd i år har speltiden blivit knapp för flera av talangerna i HBK:s A-trupp. Alexander Johansson väljer att hålla huvudet kallt och vänta på sin chans.
– Tanken har slagit mig att gå på ett lån för att få spela matcher, men jag vill spela här, säger anfallaren som öst in mål i U21.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

U21 Allsvenskan hann knappt börja innan coronapandemin slog till. Därefter valde Svenska Fotbollförbundet att ställa in reservlagsserien.

Det betydde att HBK och många andra elitlag gick miste om viktiga matchmöjligheter för de spelare som ligger en bit ifrån startelvan.

20-årige anfallaren Alexander Johansson är en av talangerna i HBK:s A-trupp som hamnat i kläm när U21-serien ersatts av sporadiska träningsmatcher.

– Det är frustrerande att inte spela matcher, men vi har en väldigt bra träningsmiljö och grupp så man utvecklas mycket ändå varje dag när jag kommer hit, säger Alexander Johansson.

Johansson har funderat på utlåning

Han debuterade i Superettan 2018 med ett inhopp och gjorde ytterligare två inhopp under fjolårssäsongen där han också vann skytteligan i U21 Allsvenskan under både våren och hösten.

ANNONS

I år inledde den kvicke och målfarlige anfallaren med att göra fyra mål mot Trelleborgs FF innan U21 Allsvenskan stoppades.

Men så här långt har det blivit noll minuter i Superettan när konkurrensen om anfallsplatserna är stenhård med Rasmus Wiedesheim-Paul, Mikael Boman, Sadat Karim och Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara framför sig.

Tidigare i sommar blev Oliver Hintsa, en annan ung offensiv HBK-talang, utlånad till samarbetsklubben Tvååker i division 1.

Alexander Johansson säger att tanken på en utlåning även har slagit honom.

– Jag har resonerat med Magnus (Haglund, HBK:s manager), mig själv och andra. Det är klart att tanken slagit mig att gå på ett lån för att få spela matcher, men jag vill spela här och är redo om chansen skulle komma.

HBK-anfallaren känner att han är nära en plats

Alexander Johansson tycker också att han kan lära sig mycket bara av att träna med HBK:s rutinerade anfallare.

Och han känner att en plats i matchtrupperna på 18 man finns inom räckhåll.

– Jag tror inte att jag är så långt ifrån. Man är där och nosar. Det är bara att fortsätta, chansen kommer när den kommer.

Hur mycket tålamod har man som ung spelare?

– Man är känd för att inte ha så mycket tålamod, men jag har nog ganska mycket. Jag tror att tålamod gynnar alla i längden, det är bara att hålla huvudet kallt, säger Alexander Johansson.

ANNONS

LÄS MER:Talangen fyramålsskytt i målrik HBK-match

LÄS MER:Haglunds drag - ersätter Gudmundsson med talang

ANNONS