19-årige Erik Ahlstrand vill ha ett bra resultat i genrepet mot Elfsborg.
19-årige Erik Ahlstrand vill ha ett bra resultat i genrepet mot Elfsborg. Bild: KRISTER ANDERSSON

HBK-talangen redo för Allsvenskan – med några extra kilo muskler

Han debuterade redan som 17-åring i HBK – nu kan Erik Ahlstrand vara på väg mot sitt stora genombrott.
Med tuffare styrketräning och fler kilo muskler känner han sig redo för Allsvenskan.
– Generellt sett har jag blivit starkare och orkar mer på planen, säger Ahlstrand.

ANNONS
|

Halmstads BK har fostrat många talanger de senaste åren som gjort bra i från sig både nationellt och internationellt. Sead Haksabanovic är en av Allsvenskans stora stjärnor i IFK Norrköping, Gabriel Gudmundsson har väckt storklubbarnas intresse i Groningen och Isak Pettersson flyttade nyligen till Toulouse i franska andraligan.

En som nu står på tur kan vara Erik Ahlstrand.

Sedan debuten i en cupmatch mot Östersund för drygt två år sedan har 19-åringen fått utvecklas i lugn och ro i HBK-miljön och är nu redo för att ta en ordinarie plats på det centrala mittfältet.

Spelade från start

I Jonathan Svedbergs frånvaro ser det ut som om tränaren Magnus Haglunds förstaval är tonåringen med Leikin som moderklubb.

ANNONS

I 0-0-matchen senast mot Kalmar var det Ahlstrand som spelade från start.

– Det är så klart upp till Magnus vem han väljer, men jag ska göra mitt bästa för att ta en plats i laget. Sedan spelar det inte så stor roll om jag får chansen i mitten eller till höger på mittfältet – jag trivs bra i båda rollerna, säger Erik Ahlstrand.

Han fortsätter:

– Jag försöker göra mitt bästa och utvecklas som person och spelare inom elitfotbollen. Man lär sig något nytt varje dag.

Nya maskiner på gymmet

Erik har spenderat en hel del tid i styrketräningslokalen i vinter och försökt bli lite tyngre.

– Det har varit mycket träning. Vi har fått några nya maskiner i gymmet som jag använt mig av för att stärka framförallt benmuskulaturen. Det har handlat om knäböj, utfallssteg och baksidan av låren, berättar Ahlstrand.

– För mig personligen har det betytt mycket. Jag behövde lägga på mig några extra kilo och känner att jag har blivit starkare fysiskt - orkar mer. Det är också ett bra sätt att hålla kroppen hel.

På fredag är det Elfsborg som gäller i genrepet inför Allsvenskan.

– Det blir en tuff match. Elfsborg har gått bra på försäsongen och slog Malmö med 4-0, men vi ska in och göra våra grejer. Vi vill alltid göra så bra resultat som möjligt så visst är det viktig med en bra insats inför premiären.

ANNONS

Vad har du för mål som fotbollsspelare?

– Mitt drömmål är Barcelona. Det har varit en klubb som jag tyckt om ända sedan jag var liten. Annars hoppas jag att jag kan ta mig vidare ut i Europa i framtiden – kanske till någon storklubb.

Först och främst gäller dock att försöka lägga beslag på en ordinarie startplats – och hjälpa HBK att som nykomling behålla den allsvenska statusen.

– Jag tror att vi klarar oss kvar om vi jobbar hårt. Det ska bara bli roligt att spela i Allsvenskan – sedan får vi ta det steg för steg.

Läget i laget

Preliminär startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Marcus Antonsson.

Förutom långtidsskadade duon Viktor Ljung och Jonathan Svedberg har Magnus Haglund alla spelare tillgängliga. Alexander Berntsson är frisk igen efter ett tio dagar långt skadeuppehåll (ljumskar) och Edvin Kurtulus är tillbaka efter U21-landslagsuppdrag med Kosovo.

Hallandsposten liverapporterar från matchen på fredag som startar 14.00. Direktrapporteringen går i gång 13.50.

LÄS MER:HBK-tränaren tillbaka till Borås arena: ”Speciellt”

LÄS MER:Experternas dom: Så går det för HBK i Allsvenskan

LÄS MER:Ett allsvenskt tips att förvalta och leva upp till, HBK!

ANNONS