Landslagsdebuten mot England blev en tuff erfarenhet för HBK:aren Edvin Kurtulus som dock spelade hela matchen. Bild: KRISTER ANDERSSON

HBK:arens landslagsdebut – en riktig käftsmäll

I 51 minuter stod lilla Kosovo emot jättefavoriten England i U21-EM-kvalet. Men ett äkta hat trick på tio minuter av Arsenals Eddie Nketiah förstörde Edvin Kurtulus landslagsdebut, där HBK:aren spelade hela matchen.

|

Kosovo 0

England 6

– Jag hoppas att jag får spela mittback för där trivs jag bäst, sa den 20-årige försvararen inför sin landslagsdebut, där han med dubbelt medborgarskap, förutom Kosovo och Sverige, även hade kunnat representera Turkiet och Albanien.

Men förbundskaptenen Rafet Prezaki gick på HBK-managern Magnus Haglunds linje och placerade honom som högerback – en position som gjorde att han ställdes mot Norwichs Todd Cantwell och Tottenhams Oliver Skipp, den senare nu också utlånad till Norwich.

Som väntat hade England ett massivt spelövertag med 14–1 i avslut varav 11–1 på mål.

Ändå skulle det dröja till den 51:a minuten innan England skulle lyckas spräcka Florjan Smakiqis nolla genom Eddie Nketiah, till vardags i Arsenal.

Och sedan gick det undan. 0–2 av samme man (56) och 0–3 på straff (61) fullbordade det äkta hat tricket varpå inhopparna Reiss Nelson, Arsenal (66), Tottenhams Ryan Sessegnon samt Borussia Dortmunds Jude Bellingham gjorde att det rasade iväg till 0–6.

Ytterligare tre spelare från Allsvenskan och Superettan fanns med i truppen, men bara Kurtulus spelade hela matchen som för övrigt dömdes av ett svenslt domarteam med Mohammed Al-Hakim som huvuddomare.