Halmstads BK akademiverksamhet får, precis som ifjol, högsta möjliga betyg (fem stjärnor) av Svensk Elitfotboll.
Halmstads BK akademiverksamhet får, precis som ifjol, högsta möjliga betyg (fem stjärnor) av Svensk Elitfotboll. Bild: Roger Larsson

HBK:s akademi prisas på nytt – tillhör en av landets bästa

Halmstads BK fortsätter att ha en av landets mest framstående akademiverksamhet.
Precis som ifjol får klubben högsta möjliga betyg (fem stjärnor) av Svensk Elitfotboll.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Varje år certifieras svenska klubbars akademiverksamhet av Svensk Elitfotboll för att bland annat kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning.

Vad som vägs in i bedömningen för varje klubb är hur man arbetar med värdegrunden, spelarutbildning, ledarorganisation, faciliteter, skolsamverkan, samarbete med andra klubbar och de sportsliga resultaten av akademin som klubbarna därefter tilldelas olika poäng för.

Klubbarna tilldelas, utifrån vilken slutpoäng de får, stjärnor för hur bra verksamheten bedöms vara där fem stjärnor är högsta betyg.

Halmstads BK får, precis som ifjol, högsta möjliga betyg (fem stjärnor) och är en av totalt åtta elitklubbar, plus Brommapojkarna, som spelar i ettan, som får utmärkelsen av Svensk Elitfotboll.

ANNONS

HBK ligger, precis som förra året, på en åttondeplats på sammanlagt 2699 poäng. Poängantalet är ett litet tapp om man jämför med förgående år då man landade på 2784 poäng. HBK är dock det enda laget från Superettan som når upp till fem stjärnor i betyg.

Falkenbergs FF och Varbergs BoIS är två av föreningarna som ökat med mest antal poäng jämfört med föregående år (+147 respektive + 119 poäng). Båda klubbarna har även fått en extra stjärna där Falkenberg nu har fyra och Varbergs BoIS tre.

– Vi har skärpt kraven gällande bedömningen av årets verksamhet så där har klubbarna fått något färre poäng i år, menar Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll.

Fakta: Alla nio akademier med fem stjärnor

1. Malmö FF, 5195 poäng

2. IF Brommapojkarna, 4886

3. AIK, 3150

4. IFK Göteborg, 3133

5. Helsingborgs IF, 3031

6. IF Elfsborg, 2972

7. IFK Norrköping, 2877

8. Halmstads BK, 2699

9. BK Häcken, 2597

ANNONS