HBK:s segersvit bruten —förre provspelaren avgjorde premiären

En jättechans i slutet av första halvlek och dominans i spelet. Men Halmstads BK:s åtta matcher långa segersvit mot Trelleborgs FF bröts efter att en tidigare provspelare avgjort Superettan-premiären. …– Prestationen är klart bättre än Trelleborgs. Jag tycker det känns orättvist, säger HBK:s kapten Andreas Johansson till Dplay.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Halmstads BK 0

Trelleborgs FF 1

På ett märkbart ödsligt Örjans Vall var det HBK som började bäst mot ett annat av de på förhand tippade topplagen, Trelleborg.

HBK skapade några hörnor och ett par halvfarliga situationer där Mikael Boman var nära att få med sig bollen i straffområdet utan att lyckas.

Defensivt, där Joseph Baffo spelade sin första match sedan korsbandsskadan i april 2019 och imponerade, hade man dock full kontroll på gästerna och släppte inte till ett enda avslut innan paus.

Offensivt var det tuffare mot ett defensivt välorganiserat TFF där Fredrik Liverstam styrde i backlinjen.

ANNONS

Men med två minuter kvar av första halvlek kom det gyllene läget.

Samuel Kroon, som gjorde sin Superettan-debut, serverade fjolårets skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul en drömchans att nicka in ledningsmålet för HBK i den 43:e minuten.

Mål där och premiären kunde slutat annorlunda.

Men HBK-anfallarens nick gick rakt på målvakten.

– Jag fick inte riktigt träff på den som jag ville. Jag träffade den för långt ner på ansiktet så den kom bara rakt ner i marken. Där ska jag göra det bättre, säger Rasmus Wiedesheim-Paul självkritiskt.

Provspelaren sänkte HBK i premiären

Trots 5–0 i avslut i HBK:s favör stod det 0–0 i paus.

I andra halvlek fortsatte HBK inledningsvis att pressa Trelleborg, men tappade en offensiv dimension när Dusan Djuric klev av efter 66 minuter.

TFF:s första avslut i matchen dröjde en timme och gick högt över, men gästerna behövde bara en chans för att avgöra premiären.

Inhopparen Salif Camara Jönsson nådde över Andreas Bengtsson på ett inlägg på bortre stolpen, nickade in till en annan inhoppare, Mattias Håkansson, som tryckte in bollen vid stolpen i den 74:e minuten.

Samme Mattias Håkansson som vintern 2015 provspelade för just HBK.

HBK:s segersvit bruten: ”Orättvist”

Nu såg yttermittfältaren i stället till att Trelleborg vann premiären – och att HBK åkte på sin första förlust mot Skånelaget i en tävlingsmatch sedan den 2 augusti 2010.

ANNONS

– Prestationen är klart bättre än Trelleborgs. Jag tycker det känns orättvist. Har de ett skott på mål? Det känns tungt, men det handlar om att göra mål och det gjorde vi inte i dag, säger HBK:s kapten Andreas Johansson till Dplay.

Rasmus Wiedesheim-Paul var lika besviken.

– Jag tycker vi kommer i för få lägen offensivt och får inte så många bollar rättvända så vi kan använda oss anfallare mer. Vi försvarar oss bra, men skapar inte tillräckligt många heta chanser.

FAKTA HBK:s segersvit mot Trelleborg (tävlingsmatcher)

22 sep 2019 (Superettan): HBK-Trelleborg 3-0

11 maj 2019 (Superettan): Trelleborg-HBK 0-1

30 okt 2016 (Superettan): Trelleborg-HBK 0-2

9 april 2016 (Superettan): HBK-Trelleborg 3-0

20 aug 2015 (Svenska cupen): Trelleborg-HBK 1-2

24 sep 2012 (Superettan): Trelleborg-HBK 1-2

30 april 2012 (Superettan): HBK-Trelleborg 3-1

27 aug 2011 (Allsvenskan): Trelleborg-HBK 0-1

ANNONS