HBK:s tränare Magnus Haglund tror att Keith Millen kan ha en fördel av att ha varit assisterande tränare till just Haglund i HBK i fjol.
HBK:s tränare Magnus Haglund tror att Keith Millen kan ha en fördel av att ha varit assisterande tränare till just Haglund i HBK i fjol. Bild: KRISTER ANDERSSON

Inför Örgryte-HBK: ”Det är sannolikt en fördel för Keith”

HBK:s tränare Magnus Haglund om senaste nytt i HBK:s trupp och matchen i matchen mot fjolårets assisterande HBK-tränare, Keith Millen, numera i Örgryte.

ANNONS
|

Örgryte-HBK, Gamla Ullevi, tisdag, 19.00

Läget i lagen

HBK: HBK föll i premiären hemma mot Trelleborg med 1–0. Nu väntar ett Örgryte som HBK har haft det jobbigt mot. Är det läge att bryta sviten på fyra raka förluster? I truppen sker bara en förändring jämfört med premiären, Thomas Boakye har en känning i baksida lår och blir borta 7-10 dagar. Robin Östlind, Viktor Ljung och Gabriel Wallentin är kvar på skadelistan.

Örgryte: Öis inledde Superettan med en seger, 3–2 borta mot nykomlingen Ljungskile efter att först ha tappat en 2–0-ledning. Inför säsongen har man tappat tongivande spelare i Alexander Bernhardsson och Gustav Ludwigson samt Victor Sköld, men man har kvar brassen Ailton och har fyllt på bra med bland andra Kevin Ackermann och Bubacarr Jobe.

ANNONS

Lagen

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Dusan Djuric, Joel Allansson, Emil Tot Wikström – Rasmus Wiedesheim-Paul, Mikael Boman.

Örgryte (preliminärt): Fredrik Andersson – Danny Ervik, Oliver Stanisic, Joakim Karlsson, Anton Lans – Kevin Ackermann, Abdoul Razak, Lukas Browning Lagerfeldt, Daniel Paulson – Ailton Almeida, Adam Bergmark Wiberg.

Tränarsnack

Magnus Haglund, HBK

– Vi såg defensivt och fysiskt väldigt starka ut mot Trelleborg, men skapade för få målchanser sett till spelövertaget. Sju avslut på en sån match är alldeles för lite, vi borde haft minst 15 och fyra avslut på mål borde varit det dubbla.

– Ailton var inblandad i Öis två första mål senast och visar att han fortfarande håller hög klass. Det är en spelare som helst inte ska komma med för mycket i spelet.

– Keith (Millen) var med här förra året och det finns en hel del av det vi gjorde då som vi gör i dag även om vi har skruvat till några saker. Det är sannolikt en fördel för honom.

HP:s Bolljakten

Efter en omgång:

1) Joseph Baffo 4

2) Dusan Djuric 3

3) Malkolm Nilsson Säfqvist, Andreas Johansson, Samuel Kroon, Joel Allansson, Mikael Boman, Jonathan Svedberg, Thomas Boakye 2

ANNONS

Övriga matcher

I kväll: Trelleborg–Öster, Jönköping–Ljungskile, Dalkurd–AFC Eskilstuna.

HP liverapporterar

Kl 17.30: HP avslöjar HBK:s startelva och bjuder på exklusivt försnack med tränaren Magnus Haglund på sajten.

Kl 18.45: Liverapporten startar. Följ matchen minut för minut, kommentera och chatta med reportrarna.

Efter matchen: Sajten uppdateras med texter från matchen och webbexklusiva betyg på alla HBK-spelarna.

LÄS MER:Krulj trivs i nya rollen: ”Huvudsaken är att man jobbar med fotboll”

ANNONS