Isak Pettersson kallas in till landslagets Nations League-match mot Portugal.
Isak Pettersson kallas in till landslagets Nations League-match mot Portugal. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Isak Pettersson blixtinkallas till Nations League

Han har utsetts till Allsvenskans bästa målvakt två år i rad. Nu kallas den förre HBK-målvakten Isak Pettersson in till landslagets Nations League-match mot Portugal.

ANNONS
|

Karl-Johan Johnsson är redan där.

Nu tas ytterligare en tidigare HBK-målvakt ut i fotbollslandslagets trupp till Nations League-mötet med Portugal på onsdag.

Norrköpingsmålvakten Isak Pettersson ansluter till landslaget i Lissabon.

– Det är en liten skadekänning på en av våra målvakter och för att helgardera väljer vi nu att kalla in Isak Pettersson så att vi har fyra målvakter att tillgå, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

Isak Pettersson har tidigare spelat två A-landskamper på de senaste två januariturnéerna, men har inte spelat någon tävlingslandskamp.

– Det är bra målvakter som konkurrerar. Dels de tre som är ordinarie, dels de som varit med på januariturnén. Det är tuff konkurrens, har Isak Pettersson tidigare sagt till HP om landslaget.

ANNONS

Sedan tidigare var det även bestämt att Ludwig Augustinsson inte skulle följa med till Lissabon. Vänsterbacken har nu lämnat samlingen och vänt hem till Bremen i Tyskland, skriver TT.

LÄS MER:Målvaktsstjärnan: ”Jag kan tänka mig HBK igen”

ANNONS