Räddningsaktion. Halmstads BK-mittfältaren Aboubakar Keita kritade i juni på för resten av säsongen med bollklubben för att fortsätta utvecklas och hjälpa kvar klubben i Allsvenskan.
Räddningsaktion. Halmstads BK-mittfältaren Aboubakar Keita kritade i juni på för resten av säsongen med bollklubben för att fortsätta utvecklas och hjälpa kvar klubben i Allsvenskan.

Keita vill hjälpa kvar HBK

Aboubakar Keita förlängde i juni sitt låneavtal med HBK till över säsongen. Under lördagen är han tillbaka från skada och vill hjälpa laget till vinst mot Elfsborg och ett nytt kontrakt i Allsvenskan.

ANNONS
|

– Jag vet att det är en stor match för Halmstad. Det gäller att vi tar tre poäng. Det är väldigt viktigt för oss, säger Keita efter fredagens träning på Örjans vall.

Det var i slutet av mars som den 19-årige Köpenhamn-talangen Aboubakar Keita kritade på ett låneavtal över vårsäsongen med Halmstads BK. Han lämnade den danska storklubben för att få speltid och ha chans att utvecklas i Allsvenskan. Keita blandade till en början fina prestationer med onödiga tilltag. Han blev nämligen i början av april utvisad efter en vårdslös tackling mot Malmö FF på Örjans vall.

Därefter kom vändningen. Han tog en ordinarie plats i startelvan och växte ut till en av lagets viktigaste spelare med sin kraftfulla spelstil och förmåga att både vinna boll och sätta igång anfall.

ANNONS

– Jag trivs bra här, så det är bara roligt, säger Keita.

Och just speltiden var en viktig del i att han valde att förlänga sitt låneavtal med Halmstad. Han behöver speltid för att fortsätta utvecklas och ha chans att ta en plats i startelvan när eller möjligen om han kommer tillbaka till Köpenhamn efter säsongen.

– Jag gillar laget och kan få mycket speltid i Halmstad. Det är viktigt för mig. Det är väldigt bra, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte hur det blir efter säsongen. Om allt fungerar bra, så kan jag stanna, men det får vi se sen.

Men först väntar en räddningsaktion. HBK ska hålla sig kvar i Allsvenskan - och i det är han en viktig pusselbit. Keita missade senaste matchen mot Sirius på grund av en knäskada, men är nu tillbaka i fullt slag efter både rehabiliteringsträning och semester i Elfenbenskusten.

– Det kändes väldigt bra i kroppen. Det var skönt att vara tillbaka och det var en bra träning, så det var roligt. Det ska bli kul att spela i morgon och det gäller att vi tar tre poäng, ler Keita.

För visst är det möjligt med tre poäng. HBK ställs mot ett Elfsborg, som inledde serien svagt, men därefter lyfte med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna i serien. Nu gäller det att sätta stopp för Elfsborgs spelskickliga spelare och lagets giftiga offensiv. Då kan det bli första segern i serien sedan i premiären mot Östersund.

ANNONS

– Det ska bli roligt och spännande. Det handlar om att krympa och täcka de mest attraktiva ytorna som Elfsborg vill använda. Det är ett skickligt offensivt lag, men har som alla andra lag styrkor och svagheter som vi måste utnyttja, säger HBK-tränaren Igor Krulj.

ANNONS