Bild: NICLAS JÖNSSON

MATCHDAGS: Boman nominerad till månadens spelare

Fyra mål på de fyra senaste matcherna. Det nominerar Mikael Boman till månadens spelare i oktober när Halmstads BK lördag kväll fortsätter den allsvenska jakten mot Öster på Visma arena i Växjö.

ANNONS
|

HBK har vid flertalet tillfällen haft spelare nominerade och en gång också vunnit utmärkelsen när målvakten Malkolm Nilsson Söfqvist utsågs till månadens spelare.

Boman konkurrerar den här gången med Degerfors Victor Edvardsen och Jönköpings Södras Edin Hamidovic om utmärkelsen.

Och i kväll kan han stärka sina chanser mot ett hemmastarkt Öster.

– Det är en av årets tuffaste bortamatcher. Förutom 1–4 senast mot Örgryte har laget övertygat, varnar HBK-managern Magnus Haglund.

Jodå, Växjölaget hade dessförinnan fem raka segrar och hemma på Visma arena har Öster sex raka segrar och inte tappat poäng sedan den 7 augusti mot Akropolis.

Därför kommer första målet att återigen bli väldigt viktigt.

ANNONS

– Ja, det är det ju alltid, men för vår del har det varit extremt betydelsefullt den här säsongen, säger Magnus och avser att HBK vunnit 15 av 16 matcher när laget har gjort första målet.

Enda plumpen i protokollet är 1–1 borta mot Dalkurd...

Med fyra raka segrar har HBK behållit avståndet ner till jagande Jönköpings Södra på fem poäng och samtidigt krympt avståndet upp till serieledande Degerfors som dock vände 0–1 till seger mot Akropolis i den tidiga lördagsmatchen.

HBK-managern ser därför ingen anledning att ändra ett vinnande lag, trots att många spelare aspirerar på platserna i startelvan.

– De har gjort det väldigt bra och det är glädjande att se att när vi nu går in i slutspurten av serien är det också många spelare som har toppat formen.

Samtidigt har HBK en avbytarbänk med spelare som alla kan gå in och förändra en matchbild.

– Ja, det är ju en enorm styrka och skönt för mig att veta att där finns både kapacitet och potential.

I Öster har den bäste målskytten Petar Petrovic, åtta mål, stått utanför laget på sistone. Men i stället har dansken Nicolas Mortensen klivit fram – en av spelarna som HBK måste se upp med.

ANNONS

– Men Öster är framför allt bra som lag. Fast vi ska ändå fokusera på vad vi gör och fortsätta att vara aggressiva i press-spelet, vinna boll högt och vara framåtlutade. För vi är ju faktiskt i den angenäma situationen att vi har avgörandet helt i egna händer, påpker Haglund.

HBK:s startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas ”Ante G” Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Sadat Karim.

ANNONS