Bild: KRISTER ANDERSSON

Matchdags: Det blir den största utmaningen för HBK i seriefinalen

Säsongens största utmaning – serieledande Degerfors på Stora valla. Då vill Halmstads BK i seriefinalen i Superettan göra det som Norrby lyckades, att besegra värmlänningarna. Och samtidigt behålla sviten på snart ett år, att vara obesegrat på bortaplan.

ANNONS
|

– Den i särklass tuffaste utmaningen så här långt och samtidigt fantastiskt roligt att få vara en del i en sån här match, säger HBK-managern Magnus Haglund, där laget åkte upp redan i går och valde att övernatta i Lanna mellan Örebro och Degerfors.

Inte sedan den 25 september i fjol, mot Öster (0–1), har HBK förlorat på bortaplan.

Men nu ställs laget mot seriens målfarligaste som hittills har gjort 29 mål.

Som alltså möter HBK, det försvarsstarkaste som på 14 matcher har släppt in åtta mål och hållit nollan i nio.

Men det innebär inte att HBK tänker backa hem och försvara sig.

ANNONS

– Nej, nej! Vi vill utmana om spelinitiativet och pressa högt för att inte tillåta Degerfors att bygga sitt spel bakifrån. För backa hem – det är aldrig vår grundplan, även om man ibland, som senast mot Gif Sundsvall, kanske får anpassa sig, påpekar Magnus.

Mikael Boman väntar fortfarande på säsongens första mål.

Och där skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul senast mot just Giffarna bröt sin måltorka och nu är uppe i åtta mål har Degerfors tre spelare på samma nivå, anfallstrion Johan Bertilsson på nio, Victor Edvardsen på sju (och fyra assist) samt Villiam Dahlström på sex mål.

Det blir den stora utmaningen och därför väljer Haglund samma startelva som senast.

– Ja, vi var väldigt försvarsstarka mot Giffarna, vilket är den största anledningen till att det blir samma lag, säger HBK-managern.

Samtidigt vill han se ett vassare anfallsspel, något som har varit lite av HBK:s problem på sistone när nu laget ställs mot seriens näst starkaste försvar (tio insläppta) med försvarsgeneralen Oliver Ekroth i spetsen.

– Vi måste få längre anfall så att vi i perioder kan andas med bollen, men också hota framåt genom att skapa chanser på olika sätt.

HBK:s startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Thomas Boakye – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

ANNONS
ANNONS