HBK:s manager Magnus Haglund roterar i elvan för första gången i år.
HBK ställs mot Västerås SK under onsdagskvällen - då gör Magnus Haglund sina första ändringar i HBK:s startelva för säsongen. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

Matchdags: HBK ändrar i elvan – för första gången i årets Superettan

Bortamatch mot Västerås mitt i veckan. Då gör Magnus Haglund förändringar i startelvan för första gången i årets Superettan.
– Det är lämpligt att använda kvalitén i truppen när det blir så pass täta matcher, säger HBK-managern.

ANNONS
LocationVästerås|
|

När HBK under onsdagen spelar sin nionde match i för året i Superettan blir det två nya ansikten från start, efter att Magnus Haglund formerat samma elva spelare i de inledande åtta omgångarna.

Sadat Karim och Thomas Boakye kommer in istället för Rasmus Wiedesheim-Paul och Emil Tot Wikström. Wiedesheim-Paul är skadad sedan smällen mot Akropolis i helgen och kommer som väntat inte till spel.

– Rasmus har varit väldigt bra och gjort många mål, han har gjort en betydande insats för oss i säsongsinledningen. Men jag tycker Sadat har gjort flera bra träningar och bra inhopp, så han är redo att gå in och göra det bra, säger Magnus Haglund och fortsätter:

ANNONS

– Han har sina egenskaper som han kommer använda, alla spelare är lite olika så han kommer använda sina spetskvalitéer för lagets bästa utifrån vad han har att bidra med.

På vänstermittfältet kommer Thomas Boakye in istället för Emil Tot Wikström och där får HBK-managern in, i hans egna ord, en ambitiös spelare som är vass i djupled.

– Tot har spelat två hela matcher på slutet, två 90 minuter i en väldigt krävande position. Så det är lämpligt att använda den kvalitén som vi har i truppen nu när det blir så pass täta matcher. Jag tänker också på att det är match på lördag igen, säger Haglund.

I övrigt är även Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara med i sin första matchtrupp i en Superettan-match.

Dagens motstånd Västerås parkerar på undre halvan, med nio poäng på åtta matcher, men Haglund tror att motståndaren kan komma att klättra i tabellen.

– De har ett bra eget spel, de är duktiga på sitt konstgräs. De har många erfarna kvalitetsspelare på den här nivån, så det är ett mycket bra lag som jag tror kommer vara med i toppen vad det lider.

Matchen spelas på konstgräs, HBK:s tredje för säsongen efter 0-0 mot Brage och segern uppe i Umeå med 2-0. Haglund tror inte att underlaget i sig blir något problem, då han tycker insatserna på konstgräset varit bra under året.

ANNONS

– Sedan är det klart att motståndarna är väldigt bra där, men det har inte varit något bekymmer att spela på konstgräs.

Klicka här för att följa matchen via Hallandspostens liverapportering!

Fakta: HBK:s startelva mot Västerås

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Thomas Boakye – Mikael Boman, Sadat Karim.

LÄS MER:Karim lever på hoppet: ”Krävs tuff mentalitet”

LÄS MER:Kan bli flera ändringar när HBK ska studsa tillbaka

LÄS MER:Wiedesheim-Pauls besked: ”Jag kan inte prestera på planen”

ANNONS