HBK:s manager Magnus Haglund spejar efter en ny seger borta mot Umeå på söndagseftermiddagen.
HBK:s manager Magnus Haglund spejar efter en ny seger borta mot Umeå på söndagseftermiddagen. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Matchdags: HBK-managerns drag inför tredje matchen på nio dagar

Magnus Haglund ändrar inte på ett framgångsrikt koncept. Halmstads BK:s manager mönstrar samma startelva som i de fem första matcherna i söndagens bortakamp mot Umeå FC i Superettan.

ANNONS
|

De skadefrågetecken som fanns för anfallaren Mikael Boman (fot), mittback Joseph Baffo (knä) och mittfältaren Emil Tot Wikström (fot) efter onsdagens 3–0-seger hemma mot Norrby är samtliga uträtade.

–Alla tränade fullt i går och kunde göra vad de förmodas göra. Så det gick väldigt bra, säger Magnus Haglund.

Mindre vila än Umeå

HBK-truppen landade i ett soligt Umeå strax före halv tolv på söndagen. Med i bagaget till Västerbottens residensstad finns tio poäng från de fem första omgångarna. Bollklubben har dessutom inte släppt in något mål sedan premiärförlusten mot Trelleborg.

Umeå, som är nykomlingar från division 1, har tagit fem poäng så här långt.

ANNONS

Båda lagen spelar sin tredje match på nio dagar. Men Umeå hade sin senaste fajt i tisdags, en 0–1-förlust borta mot Degerfors, och har således fått en dags längre återhämtning än HBK.

Är det något som kan påverka matchen i eftermiddag?

– Det vet man aldrig. Men vi har tränat för att spela täta matcher så det är inget som vi funderar över, säger Magnus Haglund.

Vad tror du blir viktigast taktiskt och spelmässigt?

– Att vi får tag i deras speluppbyggnad. De är skickliga och kan få rätt så bra fart på bollen på deras konstgräs, men vi ska försöka få tag i dem tidigt och på så sätt ta ett initiativ i matchen genom att hindra dem från att göra det de vill. Och sedan givetvis sätta i gång med våra grejer.

Bara Boman kvar

Det blir första gången HBK spelar i Umeå sedan maj 2012. Då blev det seger med 4–0 efter mål av Mikael Boman, Gudjon Baldvinsson, Richard Magyar och Marcus Antonsson.

Boman är den ende som deltog i den matchen som ingår även i årets HBK-trupp. Nu korsbandsskadade Viktor Ljung satt på bänken utan att bytas in.

Söndagens match har avspark klockan 14.30. Följ den direkt i Hallandspostens liverapportering från klockan 14.15 här!

ANNONS

LÄS MER:HBK-profilens skadebesked – inför matchen mot Umeå

LÄS MER:Viktiga HBK-duon kunde inte träna på fredagen

LÄS MER:Efter succéstarten – HBK vill förlänga med Nilsson Säfqvist

LÄS MER:Magnus Haglund: ”Det får vi hantera och stoppa”

Fakta: HBK:s startelva

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Avbytare: Malte Påhlsson (mv), Thomas Boakye, Alexander Berntsson, Jonathan Svedberg, Sadat Karim, Erik Ahlstrand, Alexander Johansson.

ANNONS