Pelle Olsson är Halmstads BK:s nya analytiker och scout. Arkivbild.
Pelle Olsson är Halmstads BK:s nya analytiker och scout. Arkivbild. Bild: Johanna Lundberg

Pelle Olsson tar över som analytiker i HBK

I och med Halmstad BK:s avancemang till allsvenskan väljer klubbens analytiker Reine Almqvist att lämna sitt uppdrag. Ny analytiker och scout blir i stället ex-HBK:aren Pelle Olsson.

ANNONS
|

Pelle Olsson blir ny analytiker och scout i Halmstads BK.

Han ersätter Reine Almqvist som väljer att kliva av sitt uppdrag i klubben.

– Det är Reine själv som har valt att sluta efter ett och ett halvt år som analytiker hos oss. När han signalerade om detta började jag söka runt efter en ersättare. Det är inte lätt att ersätta Reine som är en kanonanalytiker, säger HBK-managern Magnus Haglund och fortsätter:

– Det är tråkigt att han slutar eftersom han har gjort ett riktigt bra jobb i HBK med sin noggrannhet och sitt öga för detaljer i spelet.

Pelle Olsson har ett förflutet som spelare i HBK-tröjan säsongerna 1986 och –87 och har Gefle IF, AFC Eskilstuna och Djurgårdens IF på meritlistan över huvudtränarjobb.

ANNONS

– Jag kontaktade Pelle och det visade sig att han hade en öppning i sitt avtal och då kände jag att det var ett namn som jag ville gå på, säger Magnus Haglund.

– Vi har haft mycket med varandra att gör både på planen och som vänner vid sidan om. Det är en klok och intelligent person som kommer att kunna hjälpa oss mycket.

Olsson lämnar rollen som sportchef i Sandvikens IF för att i stället hjälpa HBK.

– Jag trivdes väldigt bra senast i HBK, känns härligt att få vara tillbaka. Det blir inspirerande med Allsvenskan och ska bli kul att få vara med och hjälpa laget, säger Olsson till HBK:s hemsida.

Pelle Olsson kliver på sitt nya jobb i HBK efter helgerna och finns på plats när klubben drar igång försäsongsträningen den 11 januari.

ANNONS