Rasmus Wiedesheim-Paul är aktuell för en övergång till norska storklubben Rosenborg.
Rasmus Wiedesheim-Paul är aktuell för en övergång till norska storklubben Rosenborg. Bild: Krister Andersson

Rosenborg kan värva HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul

HBK jagar en allsvensk plats. Men det kan bli utan skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul som, enligt norska TV2, ska vara nära en övergång till den norska storklubben Rosenborg.
– Jag kommenterar inga rykten, men kan bekräfta att det finns intresse för Rasmus, säger HBK-managern Magnus Haglund till HP.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Enligt uppgifter till HP-sporten ska Rosenborg dock inte vara ensamt om intresset.

I stället finns två eller tre klubbar med i bilden, där dock ingen har fått tillåtelse av HBK att förhandla med Wiedesheim-Paul som står under kontrakt.

– Det är flera klubbar i dagsläget som är intresserade av Rasmus, bekräftar anfallarens agent Jonas Svensson till HP.

– Vilka varken vill eller kan jag kommentera, inflikar Haglund.

Halmstads BK kan därmed vara på väg att bli av med en av sina stora nyckelspelare i jakten på Allsvenskan.

Norska TV2 uppger att Rosenborg, som tränas av den förre Malmö FF-tränaren Åge Hareide, är på väg att köpa loss HBK:s skyttekung innan det internationella övergångsfönstret stänger på måndag.

ANNONS

Enligt uppgifterna ses Wiedesheim-Paul som en ersättare till Torgeir Börven som blev såld i onsdags till turkiska Ankaragücü och man skriver att ”det mesta tyder på att 21-åringen blir en Rosenborg-spelare”. Tanken är att han ska konkurrera med svenske anfallaren Dino Islamovic som för övrigt provspelade för HBK för fyra år sedan.

Rasmus Wiedesheim-Paul har kontrakt med HBK till och med 2021 vilket betyder att Rosenborg måste köpa loss anfallaren som gjorde 19 mål i Superettan i fjol och har gjort 13 mål till i år.

Anfallaren missade den senaste matchen mot Ljungskile och är, till skillnad från flera andra i truppen, inte frisk från covid-19-viruset och tränade heller inte på torsdagen.

– Så han spelar inte på lördag och det beror enbart på grund av coronan, förtydligar Magnus som själv nu är helt frisk.

Agenten: ”Flera klubbar som är intresserade”

Jonas Svensson, agent till Rasmus Wiedesheim-Paul, bekräftar att intresset är stort kring HBK:s skyttekung.

– Det är flera klubbar i dagsläget som är intresserade av Rasmus, men jag kommer inte nämna några klubbnamn. Där har jag inga kommenterar, men det finns klubbar som är intresserade av honom och det skulle kunna hända något innan det stänger på måndag, säger Jonas Svensson.

Intresset ska komma från flera olika ligor i Europa. Det finns även intresse från svenska klubbar, men det svenska transferfönstret är stängt. Enligt Fotbolldirekt erbjöd Elfsborg cirka fyra miljoner kronor för Wiedesheim-Paul i slutet av augusti, ett bud som HBK tackade nej till.

ANNONS

– Det finns fortfarande intresse från svenska klubbar, men om det händer något nu är det utomlands, säger Jonas Svensson.

Hur nära är det att något blir klart?

– Det finns klubbar, det finns intresse, sedan går jag inte in på några klubbnamn utan det får du ta med Halmstad hur nära det är.

Lundevall fortsätter träna med HBK

Samtidigt fortsätter den före detta Elfsborgsstjärnan Simon Lundevall, senast i grekiska Volos, att träna med HBK.

– Vi ska ha ett samtal senare, men där är vi i dag. Han är framför allt här för att han i nuläget behöver hålla igång, förklarar HBK-managern.

Att Elfsborgsmittfältaren hade Magnus som managern under tre år i Boråsklubben när han också på allvar slog igenom lär dock inte försämra chanserna...

LÄS MER:Haglund tillbaka efter corona: ”Ganska jobbiga dagar”

ANNONS