Mittbacken Joseph Baffo är tillbaka i HBK:s trupp efter avstängningen senast mot AFC Eskilstuna.
Mittbacken Joseph Baffo är tillbaka i HBK:s trupp efter avstängningen senast mot AFC Eskilstuna. Bild: KRISTER ANDERSSON

Två backar saknas – en tillbaka när HBK möter Umeå

Två backar saknas, men Joseph Baffo är tillbaka när HBK tar emot nykomlingen Umeå på Örjans vall. Ett lag som Magnus Haglund varnar för på förhand – trots tabellplaceringen.
– De har inte varit bättre någon gång under året än nu, säger HBK:s manager.

ANNONS
|

Örjans vall, onsdag, 19.00

Läget i lagen

HBK: Tabelltvåan HBK tog en snabb revansch när man slog jumbon AFC Eskilstuna borta med 3–0 i senaste omgången. Det var samtidigt lagets elfte nolla den här säsongen. Nu är Joseph Baffo tillbaka från avstängning och HBK:s manager Magnus Haglund får fundera på om han ska ändra i ett vinnande lag. Edvin Kurtulus är inte tillgänglig än, men väntas träna för fullt med laget på fredag. Gabriel Wallentin är sjuk. HBK vann mötet i Umeå med 1–0.

Umeå FC: Ligger på negativ kvalplats, men har visat fin form på slutet med poäng i fyra raka matcher. Bara Degerfors och HBK har släppt in färre mål än nykomlingens 19 – men Umeå har större problem framåt där laget gjort näst minst mål (16) i hela Superettan. Mot HBK är anfallaren Alexis Bbakka varningsavstängd och ersätts troligen av Mikael Wikström, som är lagets bästa målskytt med fyra mål.

ANNONS

Lagen

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Dusan Djuric , Joel Allansson, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Umeå FC (preliminärt): Viktor Frodig – Jakob Bergman, Dillan Ismail, Jens Stigedahl – Nicklas Raaholt, Beneyam Belye Demte, Jorge Obarti, Enis Ahmetovic, Soya Takahashi – Bajram Ajeti, Mikael Wikström.

Tränarsnack

Magnus Haglund, HBK:

– Mot AFC var vi tillbaka som vi har sett ut stora delar av säsongen. Vi var väldigt starka och bestämda i det vi gjorde och tog kontroll över matchen tidigt.

– Vi är väldigt noggranna med matchinledningar. Det är ett sätt att få motståndarna i brygga samtidigt som man växer själv av en ledning.

– Umeå har riktigt bra form och har bara släppt in ett mål på de tre senaste matcherna. De har fått ordning på sin defensiv, fått tillbaka några skadade spelare och även fått in några spelare under sommarfönstret. Det har höjt deras kvalitet och slagstyrka. De har inte varit bättre någon gång på året än de är nu.

HP:s Bolljakten

Topp fem efter 17 omgångar:

1) Andreas Johansson 54 (17/3,2)

2) Joseph Baffo 47 (16/2,9)

3) Joel Allansson 45 (17/2,6)

4) Malkolm Nilsson Säfqvist 42 (17/2,5)

ANNONS

5) Samuel Kroon 40 (17/2,4)

(Siffrorna står för totalpoäng, antal matcher och snittpoäng.)

Övriga matcher

Onsdag: Brage–Gais, Jönköping–Örgryte, Gif Sundsvall–Akropolis, Degerfors–Dalkurd.

Torsdag: Västerås–AFC Eskilstuna, Ljungskile–Norrby.

Följ matchen med HP!

Onsdagens tablå:

Kl 17.30: HP avslöjar HBK:s startelva och bjuder på exklusivt försnack med managern Magnus Haglund.

Kl 18.45: Liverapporten startar. Följ matchen minut för minut, kommentera och chatta med reportrarna.

Efter matchen: Sajten uppdateras med texter från matchen och webbexklusiva betyg på alla HBK-spelarna.

LÄS MER:Allsvenskt bud i fjol – nu förlänger HBK:s nyckelspelare

LÄS MER:Stenen ljuger – här skrev HBK historia redan för 130 år sedan

ANNONS