Uppgifter: Tidigare HBK-tränaren riskerar sparken i Kroatien

Enligt uppgifter i kroatisk media är den förre HBK-tränaren Jens Gustafsson nära att få sparken från Hajduk Split efter bara ett par månader.
Ersättaren ska redan vara ”utsedd”.

ANNONS
|

I slutet av maj presenterades Jens Gustafsson som ny huvudtränare för det kroatiska storlaget Hajduk Split.

Den förre HBK-tränaren skrev på ett tvåårskontrakt med klubben där tränarna sällan brukar bli långvariga.

Med sig till Kroatien tog Gustafsson även HBK:s assisterande tränare Torbjörn Arvidsson som fick rollen som fystränare och Andreas Brännström som assisterande tränare.

Men nu uppges Gustafsson vara nära att få sparken efter bara 11 omgångar och knappt fem månader i klubben.

Det uppger den kroatiska sajten Tportal, vilket Fotbollskanalen rapporterat.

Lördagens hemmamatch en måste-vinna-match

I helgen förlorade Hajduk med 2–0 borta mot ligasjuan HNK Sibenik, lagets andra raka förlust vilket gör att man ligger fyra i tabellen, fyra poäng efter ledande Rijeka med en match mindre spelad. Trots att man är med i toppstriden så ska inte resultaten vara tillräckligt bra i ledningens ögon och ses som ytterligare ett bakslag efter att Hajduk tidigare i höst även åkt ut i kvalet till Europa Conference League mot Tobol från Kazakstan.

ANNONS

Enligt Tportal är Jens Gustafssons ”dagar i klubben räknade” och att bara ett mirakel kan rädda den svenske tränarens jobb och att han ”inte lyckas hitta en vinnande formel”.

Lördagens hemmamatch mot HNK Gorica uppges vara en måste-vinna-match för Jens Gustafssons framtid i klubben. I alla fall på kort sikt.

Ersättaren ska redan vara ”utsedd”

Enligt Tportal är den lituaiske tränaren Valdas Dambrauskas, som står utan jobb efter att han fått sparken från bulgariska mästarlaget Ludogorets som tidigare i höst slogs ut av Malmö FF i Champions League-kvalet, den troliga ersättaren. Han har jobbat tillsammans med Hajduk Splits sportchef Mindaugas Nikoličius tidigare och bekräftar att de fortfarande har kontakt med varandra, men att man inte diskuterat jobbet i Hajduk Split.

– Vid den här tidpunkten skulle det vara orättvist mot den nuvarande Hajduk-tränaren Jens Gustafsson att gå in i spekulationer om vad som kommer att hända. Jag har respekt för varje tränare, inklusive Gustafsson, och jag måste ha tålamod och vänta på ett nytt erbjudande, har Dambrauskas sagt angående uppgifterna om Hajduk-jobbet.

LÄS MER:HBK-ikonens nya liv i kroatiska storklubben: ”Häftig känsla”

LÄS MER:HBK-legendaren slutar – klar för kroatisk klubb

LÄS MER:Förre HBK-tränaren om sitt livs äventyr: ”En utmaning”

ANNONS