Wiedesheim-Pauls hat trick sköt HBK mot toppen

Den tryckande värmen och ett spelskickligt Jönköpings Södra ställde länge till det för Halmstads BK. Då klev skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul in och sköt HBK närmare toppen med ett äkta hat trick.

ANNONS
|

Halmstads BK 3

Jönköpings Södra 0

(0–0)

– 3–0 och vi är ändå inte nöjda spelmässigt. Det är så som det ska vara för då finns det mer att ta av, ler den 21-årige måltjuven som med sina fyra mål nu direkt tar rygg på skyttekungen i serien så här långt, Pontus Engblom i Gif Sundsvall, fem.

– Fast det var mitt första hat trick på seniornivå. Det blev en del i U17 och U19-lagen, men inget sedan dess så det var ett tag sedan, fortsätter Rasmus.

ANNONS

Efter en lite trög första halvlek visade han att den annalkande målformen som han visade mot Örgryte (3–0), ett mål med snudd på tre, inte var någon tillfällighet.

+ Först genom att distinkt placera in 1–0 på straff i Anton Cajtofts högra hörn (56) efter att Fredrik Fendrich blockat Mikael Bomans skott efter hörna med händerna. Och med ett gult kort redan tvingades lagkaptenen syna det röda och smålänningarna reducerades till tio man.

– Jo, jag hade bestämt mig var jag skulle slå den, nickar han.

+ Sedan fyra minuter senare när samme Boman elegant vrickade fram bollen till en fri RWP som stenhårt satte 2–0 bakom Cajtoft.

– Jag täcker bort försvararen med vänsterfoten, samtidigt som jag skjuter så det blir ett väldigt snabbt avslut som kanske lurar målvakten. För egentligen försöker jag bara få den på mål, medger Rasmus.

+ Och slutligen fullbordade Rasmus sitt hat trick när han i den 89:e minuten, framspelad av inhopparen Erik Ahlstrand, stötte in 3–0.

– Den passningen var nog menad till Samuel (Kroon), men jag fick en så bra förstatouch trots att jag fick bollen lite bakom mig och sedan var det bara att runda målvakten och rulla in bollen i öppet mål.

ANNONS

Annars var det J Södra som hade inlett den andra halvleken bäst och tvingat hemmamålvakten Malkolm Nilsson Säfqvist till säsongens första riktigt avancerade räddning(!) mot en fri Edin Hamidovic (54) som skulle visa sig bli matchavgörande.

– Men hörnan, straffen och utvisningen förändrar matchbilden och då är det lätt att invaggas i en falsk trygghet trots att 1–0 inte är någon säker ledning. Men i stället kör vi på och utnyttjar verkligen att vi är en man mer tills vi får 2–0, påpekar Rasmus som sedan fick se lagkompisen längst bak,Nilsson Säfqvist göra en ny viktig parad när han utanför straffområdet avvärjde Hamidovics friläge (65).

Då hade HBK direkt från avspark tagit ett massivt grepp om matchen genom hög press och bollvinster högt upp i banan så att J Södra aldrig tilläts försvara sig färdigt eller ”vila” med bollen.

Men oftast var den sista, avgörande passningen inte av tillräcklig kvalitet och därför uteblev inledningsvis de riktigt heta chanserna.

Tills den 15:e minuten när Samuel Kroon fick se sitt avslut blockas i sista stund, där J Södra-försvararen räddade ett givet 1–0-mål till hemmalaget.

Och plötsligt kom chanserna på ett radband när Anton Cajtoft tvingades till en avancerad reflexparad på Dusan Djurics frispark som touchade muren (16), Emil Tot Wikström hade ett skott tätt utanför efter hörna (17) och Rasmus Wiedesheim-Paul ett lågt avslut som strök J Södra-målvaktens högra stolpe (19).

ANNONS

Men närmare än så kom inte HBK före paus där den höga pressen mattades av i värmen och Edin Hamidovic efter 25 minuter fick se sin och J Södras enda chans smita utanför efter hörna.

– Det är svårt att hålla en hög nivå och få det att stämma i 90 minuter. Därför tycker jag att vi visar styrka när vi efter en lite knackigare period i slutet av första och början av andra halvlek sedan höjer oss igen, säger Rasmus Wiedesheim-Paul – äkta hat trickskytt när HBK efter den tunga 0–1-förlusten i premiären mot Trelleborgs FF nu är på väg dit man hör hemma – i toppen

ANNONS