Hammers förstärker från värsta konkurrenterna

Målvakten Hampus Nivalainen från Krif Hockey och den poängstarke, Frölunda-fostrade backen Filip Persson från Hanhals. När Halmstad Hammers fortsätter att förstärka så blir det från seriekonkurrenterna.

ANNONS
|

– Ja, riktigt roligt att kunna landa två så lovande och unga spelare med stor utvecklingspotential, konstaterar sportchefen Niklas Söderström.

Med Perssons 187 centimeter och 87 kilo samt spelskicklighet och ett fruktat skott får Hammers den spelartypen som man har saknat.

– Han har både storleken och räckvidden, men är dessutom poängstark framåt, en riktig powerplay-back som dessutom fortfarande är väldigt ung och utvecklingsbar, säger Niklas om den 20-årige backen.

Filip fick prova på spel i Frölundas träningsmatcher innan det blev Hanhals där han på 69 matcher har gjort 33 poäng varav tre mål och 16 assist den gångna säsongen.

ANNONS

För Hampus Nivalainen blev det senast två säsonger i Krif Hockey. Men efter sammanlagt sex säsonger återvänder nu han till Halland för att ta upp målvaktskampen med Jacob Crespin i Halmstad Hammers.

– En teknisk målvakt med stor utvecklingspotential som redan har skaffat sig några års erfarenhet av spel i Hockeyettan södra och är beredd att ta upp kampen om förstaspaden, säger Niklas.

– Han påminner lite om Jakob Hellsten som stack till USA. Dessutom har han ju sina rötter i Varberg och har alltså sina anhöriga i närområdet.

Det var säsongen 2014/15 som den nu 21-årige Nivalainen lämnade Varbergs J20-lag för Karlskronas J18 och sedermera J20 Superelitlag.

Den gångna säsongen blev det 21 matcher och en räddningsprocent på 89.

– Vi bollade lite namn med ”Creepy” (Jacob Crespin) och han tyckte också Hampus som han tydligen känner lite sedan tidigare. Även om vi vill ge honom ett större förtroende är det viktigt att de hittar kemin och både stöttar och pushar varandra så att Crespin inte ska kunna känna sig säker, förklarar Niklas.

Dessutom har Hammers förlängt kontraktet med tre spelare.

+ Hampus Johansson, 22 år, back (2 mål/5 assist).

– Det känns väldigt bra. Hampus var ett av den gångna säsongens största utropstecken som verkligen tog de kliv i utvecklingen som vi hade hoppats på. Och den kurvan har vi inte sett slutet på ännu.

ANNONS

+ Tom Johansson, 22 år, back (3 mål/5 assist).

– Tom har verkligen visat framfötterna på försäsongen och visat att han vill vara kvar. Det är en så kallad ”rajtare” (högerfattad) som behöver lägga på sig några kilon och bli starkare, men där det finns potential och mer att plocka ut.

+ Alexander Klarin, 21 år, center (4 mål/6 assist).

– Vi hade hoppats på att han skulle ha fått det stora genombrottet förra säsongen och det såg också lovande ut i höstas. Men skador och sjukdom under våren gjorde att det kom av sig så då hoppas vi att det kommer nu i stället. För verktygen att lyckas har Alexander verkligen.

Med det är 14 spelare, två målvakter, fem backar och sju forwards, klara till säsongen 2021/22.

– Det känns som att vi är i fas för även om truppen ska spetsas är det viktigt att också behålla stommen från i fjol, påpekar Söderström.

ANNONS