Mellker Iversen och hans kompisar i Halmstad Hammers hade ingen rolig kväll mot Kallinge/Ronneby.
Mellker Iversen och hans kompisar i Halmstad Hammers hade ingen rolig kväll mot Kallinge/Ronneby. Bild: Johan Persson

Hammers ger inte upp trots ny förlust: ”Vi får en chans till”

Halmstad Hammers ledde med 2–0 och hade sedan ett klockrent stolpskott. Då vände Kallinge/Ronneby och vann med 3–2, men trots förlusten har Hammers fortfarande chansen att nå Allettan efter nyår.
– Vi är som katten som har nio liv. Nu får vi en chans till, säger tränaren Fredrik Johansson.

ANNONS
|

Hockeyettan södra

Kallinge/Ronneby 3

Halmstad Hammers 2

(0-0, 1-2, 2-0)

Värsta rivalen om en plats i Allettan, Vimmerby, förlorade nämligen överraskande borta mot Kalmar och eftersom Hammers möter just Vimmerby i hemmarink på måndag finns fortfarande en möjlighet att ta den sista platsen.

Hammers har dessutom en match mindre spelad och har fortfarande, hur konstigt det än låter, avgörandet i egna händer.

– Det var ingen som trodde på oss förra säsongen och det är lite samma läge just nu, men vi ska klara av det, säger Fredrik Johansson.

Några dagars vila inför ödesmatchen i nästa vecka gör säkert susen för, även om ingen vill säga det, så har virussjukdomen som Hammers drabbades av satt sina spår. (Backen Hampus Johansson var så trött efter förra matchen mot Nybro att han inte orkade vara med i Kallinge).

ANNONS

Det tillsammans med att Hammers inte satte chanserna påverkade utgången i Soft Center Arena.

Tungt stolpskott av Hammers

Efter en mållös första period spräckte gästerna nollan när Robin Dahse fick öppet mål efter en läcker passning av Alexander Johansson i början av andra.

Anton Sundin ökade sedan lite turligt på till 2-0 efter ett nytt pass från Johanssons klubba och när sedan Oliver Lexenberg kanonsköt ett skott i stolpen fanns det absolut inget som talade för hemmalaget.

– Det lät så konstigt och vi trodde att pucken var inne, men domaren hade kollat på video och sett att den tog i stolpen. Synd för om vi fått 3-0 där så hade det varit klart.

Istället svängde matchen när Ludwig Wistén först reducerade till 1–2 i powerplay i slutet av andra perioden och sedan då Erik Brissle och Jonathan Asplund gjorde varsitt mål inom loppet av en dryg minut i tredje.

Plockade ut målvakten i slutet

Men Hammers saknade inte chanser och Martin Pärna hade en jättemöjlighet när han blev helt frispelad av Alexander Johansson, men på något vis lyckades hemmamålvakten Hampus Nivalainen rädda med benskyddet.

I slutet tog Fredrik Johansson ut Jacob Crespin och satsade på spel sex mot fem som blev sex mot fyra de sista 28 sekunderna efter en Kallingeutvisning, men trots bombardemang fick inte Hammers in någon kvitteringspuck.

ANNONS

– Kallinge är inget dåligt lag och det är alltid jämna matcher när vi möts, men vi behöver höja desperationen när vi får lägen,. Fast vi har fått en chans till och det ska bli fantastiskt roligt att möta Vimmerby i en match som gäller så mycket.

ANNONS