Tungt fall blev det för Melker Iversen och Halmstad Hammers när laget kom igång för sent mot Karlskrona.
Tungt fall blev det för Melker Iversen och Halmstad Hammers när laget kom igång för sent mot Karlskrona. Bild: Johan Persson

Hammers millimeterotur: ”Vi måste bli desperata tidigare”

Ett skott i insidan av kryssribban – så nära var Anton Sundin och Halmstad Hammers från en kvittering i toppmötet mot serietvåan Karlskrona.
– Men vi måste bli desperata tidigare, suckar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson efter den tunga förlusten.

ANNONS
|

Hammers 2

Karlskrona 3

(0–2, 1–0, 1–1)

Jodå, slutforceringen var imponerande när Hammers skapade chans på chans och tryckte ner Blekingelaget.

Men då var det så dags.

– Jag vet inte vad vi sysslade med i första perioden. Vi var inte där utan tillät Karlskrona göra lite vad de ville, spelade fast oss själva och ger bort 0–2, analyserar lagkaptenen Robin Dahse.

Då hade Karlskrona långa stunder parkerat i hemmalagets zon när Hammers hamnade i knäet på den storspelande målvakten Jakob Hellsten som redan i första minuten tvingades till en jätteräddning när Oskar Svanlund lämnades helt fri vid bortre stolpen.

ANNONS

Han följde upp det med att efter 2.12 se till att Linus Pettersson blev mållös på straffen som KHK tilldömdes efter att en fri Joel Wahlgren blivit upphakad.

– Vi är inte alls påkopplade i början och hamnar återigen i underläge, vilket börjar bli en ovana nu, konstaterar Johansson som fick se Hammers första avslut dröja till den fjärde minuten signerat David Stenbacka.

Desto mer snöpligt då att Joel Wahlgrens inkastade puck på mål slank mellan benskydden på Hellsten fram till 0–1 (9.00) och uppförsbacken blev brantare för Hammers när Pontus Englund fick se sitt avslut från blå linjen gå in till 0–2 förbi en skymd Jakob Hellsten när bara 29 sekunder återstod av perioden.

– Jag tycker ändå att vi kommer upp oss i andra perioden, inflikar Dahse som fick se Ludvig Nilsson trycka in 1–2 i power play (32.17) sedan Hellsten dessförinnan parerat ännu en straff, nu från Mikael Roslund (30.34).

I samband med målet skadade sig målvakten Marcus Hellsten så illa att han tvingades utgå och ersattes av en ouppvärmd Martin von Schoultz.

Men det lyckades Hammers inte utnyttja utan hade fortsatt förtvivlat svårt att etablera några längre anfall och skapa tryck i anfallszonen.

Uppförsbacken blev i stället återigen brantare när Hammers hamnade i 1–3-underläge sedan Viktor Grahns skott från blå linjen via Linus Pettersson och en Hammers-skridsko gått förbi en ställd Hellsten (45.00).

ANNONS

Ändå skulle det till slut bli match. Martin Pärnas dragskott rakt upp i krysset till 2–3 (50.02) ändrade matchbilden totalt och på slutet forcerade Hammers ursinnigt där Alexander Johansson hade en styrning tätt utanför (51), Robin Dahse ett skott rakt på målvakten efter Alexander Johanssons läckra diagonalpass (54), ”där ska jag bara göra mål”, och framför allt – Anton Sundins tunga skott från blå som tog insidan av Martin von Schoultz kryssribba.

Det hjälpte inte att Hammers sista 1.42 tog ut målvakten – med Alexander Anderssons totalmissade direktskott i slutminuten försvann sista chansen.

– Sett till hela matchen hade Karlskrona bättre fart på skridskorna i dag. Det saknade vi, summerar Fredrik Johansson och beklagar de tomma läktarna:

– Fruktansvärt trist för i dag hade vi behövt energin från publiken. Men det är ju som det är.

Med dubbelmöte mot Nybro följt av hemmamatch mot Nybro i nästa vecka är det fortsatt matchtätt för Hammers.

Men smittspridningen av covid-19-pandemin i serien oroar, medger Hammers-tränaren.

– Kallinge/Ronneby har fyra konstaterade fall av corona och de mötte Karlskrona så sent som i onsdags. Så nu återstår det att se om Karlskrona i sin tur bar med sig smittan hit.

Läs mer: Hammers bara ett skott i kryssribban från poäng: Så här gick det till

ANNONS
ANNONS