Nöjd tränare. Halmstad Hammers har inte vunnit på länge men på onsdagskvällen kunde tränaren Fredrik Johansson och hans mannar äntligen fira en seger då det blev två poäng borta i derbyt mot Hanhals.

Hammers vann derbyt efter förlängning

Det handlade mycket om Sonny Karlsson när Halmstad Hammers slog Hanhals efter förlängning i Hallandsderbyt i Kungsbacka ishall.

|

Hockeyettan södra

Hanhals 1

Halmstad 2

(0–1, 0–0, 1–0, 0–1)

Först var forwarden inblandad i det rekordsnabba ledningsmålet efter 14 sekunder, sedan fick han en hård smäll vid sargen och blödde näsblod, men fick sista ordet genom att smälla in 2–1 i förlängningen.

– Det är alltid skönt att få avgöra en match. Det var viktigt för oss att vinna och få en bra känsla inför fortsättningen, säger Sonny Karlsson.

Segermålet kom en halv minut från slutet av förlängningen när Hammers var fyra mot tre på isen.

– (Tom) Mäkitalo spelade ut pucken till mig och jag drog i väg ett skott – vi har sagt att vi ska skjuta mycket – och den gick under armen på målvakten, myser Karlsson.

Matchen hann alltså knappt börja innan första målet föll då Mäkitalo höll sig framme och styrde in Sebastian Nilssons skott.

Men det var det enda roliga som hände framåt för unga Hammers i första perioden. Hanhals spelövertag var markant och om inte Oliver Eriksson i målet storspelat så hade Hammers legat under efter 20 minuter.

I andra perioden kom Halmstad in som ett helt nytt lag och tog tag i taktpinnen direkt. På bara några minuter skapade gästerna bra mycket mer än under hela första akten och var ytterst nära att öka på ledningen – bland annat träffade Sebastian Nilsson utsidan av stolpen i spel fem mot fyra.

– Vi flyttade spelet framför oss och då gick vi från två skott i första till 15 i andra, konstaterar tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson.

Hammers fick sedan ett gyllene läge att utöka ledningen i början av den tredje perioden. Karlsson blev bryskt omkulltacklad vid sargen och låg kvar en stund blödande på isen innan han fortsatte spela. Hanhals Fredrik Johansson åkte ut för misconduct och HH fick spela fem minuter i numerärt överläge utan att lyckas producera speciellt många målchanser.

– Såna lägen måste vi förvalta på ett bättre sätt. Nu sköt vi alldeles för lite skott, tycker ”Fredda”.

Istället tog nordhallänningarna tillvara på den chans som dök upp efter elva minuter. Eriksson lämnade retur och den satte framstörtande Viktor Nilsson till 1–1.

Hanhals var sedan på vippen att även göra 2–1 i powerplay, men Hammers höll undan och tog matchen till förlängning.

Där fick HH en ny möjlighet att avgöra med spel en man mer och till slut kom det förlösande målet.

– Skönt att vi fick två poäng med oss. Den här matchen var ett steg i rätt riktning – vi jobbade som vi ska och var mer noggranna, säger Sonny Karlsson.