Hammersduo byter klubb: ”Ingen stress”

Halmstad Hammers lagbygge inför 2021/22 har börjat.
Och det inleds med att laget tappar två spelare.
– Men vi känner ingen stress, intygar sportchefen Niklas Söderström.

ANNONS
|

Det är backbjässen Anton Sundin som lämnar Hammers för Skövde redan efter en säsong, där poängskörden efter att han kommit från allsvenska Karlskrona, stannade vid ett mål och fem assist.

– Anton värvades som en fältherre och förstaback, men som tyvärr inte levde upp till förväntningarna. Det är en härlig kille, men han hade nog på känn att han inte skulle få förlängt, förklarar Niklas.

Inte heller centern Ludvig Nilsson stannar i Hammers utan väljer i stället den halländska seriekonkurrenten Hanhals.

– Ludvig gjorde en riktigt bra första säsong hos oss när han kom (10 mål – 16 assist). Men tyvärr tog han inte han inte nästa kliv den här säsongen (10 mål – 14 assist) som vi hade hoppats på. Vi hann aldrig sätta oss ner och prata eftersom han hade bestämt sig och ville ha en större roll i laget, säger Söderström.

ANNONS

Inom kort har han och tränaren Fredrik ”Fredda” Johansson pratat med övriga truppen, där kontraktsförslag kommer att skickas ut i veckan med lagkapten Robin Dahse högst upp på priolistan.

– Där är vi också nära en uppgörelse och även i övrigt ser det bra ut eftersom stommen ska utgöra den trupp som vi har i dag. Sedan gäller det att hitta rätt förstärkningar utifrån, där vi framför allt letar karaktärsspelare både på backsidan och framåt som kan kliva fram när det bränner till. Det saknade vi lite i år.

– Men vi känner igen stress. Det finns mängder av spelare ute på marknaden som letar klubbar i år eftersom det blir sju färre i Hockeyettan. Så det gäller samtidigt att vara kylig, påpekar Niklas.

ANNONS