Halmstad Hammers lagkapten Sebastian Åkesson, lämnar klubben efter en säsong för att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan tillsammans med Tingsryd.
Halmstad Hammers lagkapten Sebastian Åkesson, lämnar klubben efter en säsong för att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan tillsammans med Tingsryd. Bild: Jari Välitalo

Hammersprofilen lämnar – klar för allsvensk klubb

Halmstad Hammers blir en profil fattigare kommande säsong. Lagkaptenen Sebastian Åkesson har bestämt sig för att lämna klubben efter en säsong.
– Ett jättetufft beslut men när jag fick chansen kände jag att jag absolut behövde ta den, säger Åkesson.

ANNONS
|

Sebastian Åkesson lämnar Halmstad Hammers för Hockeyallsvenska klubben Tingsryd.

– Jag har alltid haft som mål att ta mig till Hockeyallsvenskan och att kunna leva på hockeyn, säger Åkesson och fortsätter:

– Men det var ett jättetufft beslut att ta men som jag kände att jag absolut behövde ta. Vi hade en fantastisk säsong i Hammers i fjol och jag har trivts i Halmstad, det är liksom hemma nu. Skulle det bli spel i division 1 igen för mig är det bara Hammers som gäller.

Trots att han nu lämnar Halmstadklubben tror Sebastian Åkesson att det kommer att gå bra för sin förre arbetsgivare.

ANNONS

– De har fått behålla stommen och fått in bra nyförvärv. Att Pärna (Martin) stannade kommer göra den bättre framåt och jag har dessutom spelat med Stenbacka (David) i Vimmerby och han är en duktig forward som gör viktiga mål framåt, säger Åkesson som vill passa på att tacka alla sina gamla lagkamrater i Hammers.

– Jag fick mycket förtroende och alla spelare i laget förtjänar cred för det de gjorde i fjol. Det är ett härligt gäng och jag har dem att tacka för att jag nu får chansen i Hockeyallsvenskan.

I Tingsryd hoppas han få samma chans som i Hammers.

– Jag ska vara en offensiv spelare och spela mitt eget spel även i Tingsryd. Jag tror det blir bra i slutänden, säger Åkesson.

Halmstad Hammers sportchef Niklas Söderström sticker inte under stol med att det är ett rejält avbräck att tappa Sebastian Åkesson.

– Det är inget att hymla om. Självklart tycker vi att det är tråkigt att tappa vår lagkapten, han fick sitt stora genombrott i Hammers i fjol, men samtidigt är det roligt att han får ta ett steg uppåt, säger han och fortsätter:

– Det är en fin kille som är värd att få denna chansen och vi har väl haft lite på känn att det kanske skulle bli så här.

ANNONS

I stället får nu Söderström tillsammans med huvudtränaren Fredrik Johansson kika på ersättare till Sebastian Åkesson.

– Vi vill få in två spelare till utifrån så det är inte bara Åkessons ersättare som ska in. Vi har lite namn vi jobbar med, säger Söderström.

– Eftersom vi gjorde sådan succé i fjol får man räkna med att tappa några spelare. Vi har många spelare som fått sitt genombrott i Hammers och sedan gått vidare i hockeykarriärerna och det får vi vara stolta över.

ANNONS