Jakob Stöffling var förra säsongen lagkapten  i Leksands J20 Elitlag som gjorde succé i seriespelet och i tv-serien om laget.
Foto: Nisse Schmidt/TT
Jakob Stöffling var förra säsongen lagkapten i Leksands J20 Elitlag som gjorde succé i seriespelet och i tv-serien om laget. Foto: Nisse Schmidt/TT Bild: Nisse Schmidt /TT

Leksandskändis på lån till Hammers

När både Martin Vaakanainen och Alexander Andersson hamnade på skadelistan, var backkrisen i Halmstad Hammers ett faktum. Men ett snabbt lån från Vita Hästen gör att åtminstone en av backplatserna är fylld i eftermiddagens match mot Tranås på bortais.

ANNONS
|

Det handlar om Jakob Stöffling, lagkapten i Leksands J20 Elitlag under fjolårssäsongen och en av huvudpersonerna i serien om laget.

Han återförenas nu med målvakten Jakob Hellsten som kom till Hammers från Leksands J20-lag inför denna säsongen.

Stöffling gick inför denna säsongen till Vita Hästen men har fått smått om speltid i den allsvenska klubben.

– När Alexander Andersson provade att köra under träningen i går så gick det inte och då kände vi att vi behövde agera direkt, säger Hammers sportchef Niklas Söderström och fortsätter:

– Stöfflings agent hörde av sig och undrade om vi hade ett behov av en back eftersom han behöver mer speltid och vi kände att det var en bra lösning för oss.

ANNONS

Söderström hörde av sig till Vita Hästens tränare Tony Zabel som också tyckte att det var en bra lösning.

Papperen blev klara under förmiddagen och Stöffling finns med i truppen som möter Tranås på bortais i eftermiddag.

– Just nu är han inlånad för en match eftersom det var lite brådis, men det kan bli ett längre lån. Jag får ta ett nytt snack med Zabel efter vi utvärderat det, säger Söderström.

Den Falunfödda 20-åringen har funnit med på Hammers radar sedan tidigare.

– Ja, han fanns med på tapeten eftersom han är en yngre back men så fick han ett kontrakt med Vita Hästen, säger Söderström som beskriver Stöffling som en rörlig back trots sin storlek – 187 cm och 87 kilo tung.

– Det är en bra tvåvägsback med bra skridskoåkning och ett bra förstapass.

ANNONS