Hammers anfallare, David Stenbacka, lägger av på grund av motivationsbrist. Arkivbild.
Hammers anfallare, David Stenbacka, lägger av på grund av motivationsbrist. Arkivbild. Bild: Johan Persson

Motivationen tryter – Hammers anfallare lägger av

Under tisdagen släppte en av Halmstad Hammers spelare en riktig bomb.
25-årige anfallaren David Stenbacka lägger av med ishockeyn.
– Just nu känner jag absolut inte för att spela hockey, säger han om beslutet.

ANNONS
|

Han har haft det på känn ett tag.

Men när Halmstad Hammers missade att ta sig till Allettan valde David Stenbacka, ny från Hanhals inför denna säsongen, att tacka för sig i Hammerströjan.

– Jag vet inte om jag lägger av eller om det är en paus från hockeyn, det jag vet är att jag absolut inte känner för att spela just nu, säger han.

Redan för tre år sedan i Hanhals hade Stenbacka funderingar på att lägga av när drivet och viljan inte fanns. Då valde han att fortsätta.

Inför denna säsongen fick Stenbacka ett miljöombyte när han värvades till Hammers.

ANNONS

– Det kändes bra och det gick bra i början, men eftersom har motivationen att spela hockey försvunnit, säger han.

”Vill inte stjäla istid av någon”

Att beskedet kommer mitt under säsong motiverar Stenbacka så här:

– Nu är den första serien avklarad och då kändes det bra att lämna detta beskedet. Jag vill inte stoppa någon annan spelare från att bli stjärna och stjäla istid från dem när motivationen inte finns.

I stället väntar ett Svensson-liv för Stenbacka som kommer att stanna kvar i Halmstad och satsa på jobb och familj.

– Men jag kommer så klart att följa killarna under säsongen och jag önskar dem lycka till, säger han.

Niklas Söderström, sportchef i Halmstad Hammers, är förvånad och besviken över Stenbackas besked om att lägga av med ishockeyn.

– Han vet inte om han kommer att spela hockey mer, men det blir i alla fall inget mer spel denna säsongen för honom, säger han och fortsätter:

– Han fick en nytändning när han kom hit och det visade han också i början av säsongen. Men har man ingen motivation är det bra att han är rak och ärlig mot oss så att vi kan gå vidare.

Ersätter med spelare från egna truppen

Att tappa Stenbacka, som var en av Hammers prestigevärvningar inför säsongen, är ett stort avbräck.

ANNONS

– Det är klart att det är tråkigt när en spelare som skulle ha en betydande roll i laget väljer att lägga av, konstaterar Söderström.

– Men samtidigt kommer jag inte att hålla på och försöka övertala en spelare med motivationsbrist att fortsätta. Vi har spelare som sitter på läktaren och som inget hellre vill än att spela. Nu får någon av dem chansen i stället.

Hammers sportchef kommer inte att jaga någon ny spelare som ersättare utan satsar på den befintliga truppen.

– Vi kommer inte att ersätta honom utan satsar på truppen vi har och på att få gruppen att gå ihop igen. Spelarna måste börja tävla igen, jag har saknat kampmoralen den senaste tiden, säger Söderström och fortsätter:

– Prestationen har inte varit tillräckligt bra hos många spelare. Vi hade sex matchbollar för att ta oss till Allettan och lyckades inte slå in en enda av dem och det är inget annat än ett misslyckande. Nu gäller det att gjuta mod i killarna så att vi kommer in i fortsättningsserien med en stod revanschlusta.

ANNONS