Respass för Hammers trots ”fantastisk första period”

Vinna eller försvinna var det som gällde för Halmstad Hammers i det tredje mötet mot Väsby.
Det blev, trots fantastiskt spel från Hammers, till slut försvinna.
– Nu är det en tomhetskänsla, säger Hammers tränare Jens Berggard efter matchen.

ANNONS
LocationHalmstad arena ishallen|
|

Hammers 2

Väsby 3

(0–0, 1–1, 1–2)

De heta känslorna satte prägel även på det tredje mötet mellan Halmstad Hammers och Väsby i play off till kvalserien till hockeyallsvenskan.

Hammers dominerade den första perioden men lyckades inte få hål på Linus Ryttar i gästernas mål trots 17 skott på mål.

I stället fortsatte utvisningarna att hagla. Hammers noterades för sex minuter och toppades av Väsby som dubblade den siffran.

Ett slagsmål i mitten av första perioden satte Hammers i ett fint fem mot tre-spel men hemmalaget lyckades inte få hål på Ryttar.

– Vi gör en fantastiskt bra första period, den bästa för säsongen. Däremot var effektiviteten inte lika bra, säger Hammerstränaren Jens Berggard.

ANNONS

En mållös första period blev till ledning för Hammers drygt två minuter in i andra.

Hampus Johansson skickade in pucken i powerplay och jublet steg bland de 1 002 åskådarna i Halmstad arena ishall.

Drygt fem minuter senare lyckades emellertid Väsby göra om bedriften i powerplay när Tobias Liljedahl hittade rätt bakom Hammerskeepern Jacob Crespin.

I tredje perioden fortsatte Hammers att prägla spelet på isen men det var gästerna som hittade målet. Tobias Lilendahl blev tvåmålsskytt när han satte 1–2 (45.58).

Hammers kvitterade genom Melker Iversen (48.05) men när Carl Wassenius lyckades få in även 3–2 till gästerna orkade Hammers inte komma ikapp.

Med en minut kvar plockade Berggard Crespin och skickade in en extraspelare på isen.

– Jag kände att det var för mycket tid kvar att ta Crespin innan dess. Hade vi legat under med två mål hade jag plockat honom med tre minuter kvar, men nu betydde ett mål i baken så mycket, säger Berggard.

Hemmalaget gjorde ett tappert försök men får i stället för att spela vidare, gå på semester.

– Just nu är det en tomhetskänsla. Det är slut. Vi gav dem en match i tre matcher. De har många skickliga spelare men vi har matchat dem och varit nära med ett helt annat material. Det är tungt, säger Berggard.

ANNONS
ANNONS