Fredrik Johanssons Hammers-trupp är näst intill spikad sedan SHL-klubben Örebro HK:s jättetalang Maksims Semjonovs valt att lämna för Halmstad.
Fredrik Johanssons Hammers-trupp är näst intill spikad sedan SHL-klubben Örebro HK:s jättetalang Maksims Semjonovs valt att lämna för Halmstad. Bild: Roger Larsson

SHL-klubbens jättetalang väljer Halmstad Hammers

Pappa Aleksandrs var legendarisk målmaskin i det lettiska landslaget, SHL och Allsvenskan och storebrorsan Romans axlade manteln som skyttekung i Hockeyettan innan han tog klivet upp i allsvenska Tingsryd. Nu vill Örebro HK:s jättetalang Maksims Semjonovs följa i samma fotspår, eller skridskoskär om ni så vill, när han – som en av SuperElits vassaste målskyttar – lämnar SHL-klubben för Halmstad Hammers.

ANNONS
|

– Det kan mycket väl vara en ny Olle Liss-värvning för han har alla verktyg för att bli riktigt, riktigt bra, säger sportchefen Niklas Söderström sedan han under torsdagsförmiddagen fått en tummen-upp-emoj av agenten.

Vad han avser är Olle Liss som 2012 kom från Leksands J20 SuperElit-lag som förstaårssenior och efter succén i Hammers sedan via Allsvenskan nådde hela vägen till SHL och Tre Kronor för att i dag spela i det allsvenska topplaget Björklöven.

För historien är snarlik där Maksims, nyligen 20 år fyllda, gjorde 83 poäng på 87 matcher under de två senaste säsongerna varav 48 och 25 mål under 2019/20.

ANNONS

– Det var när han växte till sig och fick mer kilon och muskler som också målen och poängen kom, inflikar Söderström.

Maksims – 177 centimeter och 81 kilo – fick också prova på SHL-spel i Örebro i två matcher och var också utlånad till Hockeyettan-laget Lindlöven där det på tre matcher hann bli både ett mål och en assist.

Därför stod många klubbar på kö för att få Semjonovs underskrift inför den kommande säsongen, men det blev alltså Hammers som vann kampen.

– Otroligt kul att han valde oss. Man ska inte sätta för stor press på en så ung kille, men han kan mycket väl få sitt genombrott redan den här säsongen trots att det blir hans första som senior. För förutsättningarna finns – det är en ”rajtare” (högerfattad) och sniper som vet var målet är beläget, säger Niklas.

Själv har han också mött Semjonovs på isen.

– Ja, jag och hans pappa hade våra duster. En oerhört skicklig och tung spelare att möta så Maksims kommer verkligen från en riktig hockeyfamilj.

Med Maksims Semjonovs påskrift är Hammers trupp näst intill spikad inför säsongen 2020/21.

Förutom eventuellt ytterligare en back, men framför allt en spetsforward.

– Ja, vi vill ha in en riktigt vass, etablerad målgörare och eftersom vi då jagar på den översta hyllan så är konkurrensen en helt annan. Men det skulle bli pricken över i:et, anser Hammers sportchef.

ANNONS
ANNONS