Stenbacka bakom segern: ”Funkar fantastiskt bra”

David Stenbacka hade stor show när hans Halmstad Hammers besegrade Mörrum med hela 7–1 i Halmstad arena.
– Det funkar fantastiskt bra mellan mig, Martin Pärna och Oliver Olsson. Vi spelar på likadant sätt alla tre, säger powerforwarden som noterades för fem poäng mot Mörrum.

ANNONS
|

Hammers 7

Mörrum 1

(1–0, 2–1, 4–0)

Hammers svagaste period i matchen var den första i mötet med Mörrum.

Men ett storspel av Hammersmålvakten Jacob Crespin samt första målet i Hammerströjan för Alexander Johanssons bäddade ändå för en 1–0-ledning inför andra.

Ett bländande spel från bland annat andrafemman genom David Stenbacka, Martin Pärna och Oliver Olsson, bäddade för nya Hammersmål.

Stenbacka satte själv 2–0 innan han passade fram till Oliver Olssons 3–1 med en sekund kvar av perioden.

Då hade Mörrums Adam Bäckstrand lyckats överlista Crespin i powerplay sedan Hammers box sjunkit ner nästan i knät på sin målvakt.

ANNONS

– I dag gick allt in. Vi kanske hade lite väl mycket medstuds med det är skönt att ha det ibland också, säger Stenbacka.

Fyra raka segrar

I tredje skulle det bli ytterligare ett mål och två assist från Stenbackas klubba, där övriga mål gjordes av Olsson, Pärna och Carl Westberg.

– Mörrum är ett hungrigt lag och det finns inga enkla matcher i denna serie, säger Stenbacka.

– Men nu har vi fyra raka segrar och det är bara att fortsätta på det här tåget.

Matchen till ära tilläts också 300 personer på publikplats, men i Halmstad arena infann sig bara 201 åskådare.

– Det var lite synd, men jag tror att folk är rädda för corona, säger Hammers sportchef Niklas Söderström, som fick ta plats i båset tillsammans med Tony Lindström efter att både tränare Fredrik Johansson och assisterande tränare Mikael Arnudd blivit sjuka.

– Synd att det inte är fler som är här och tittar på en sådan fin match som det är från vår sida i dag. Vi spelade en fantastisk hockey med bra rörelse och ett fint anfallsspel men ändå en disciplinerad hockey, säger han och fortsätter:

– Vi får acceptera läget i coronatider. Men kan man gå på restaurang så kan man komma hit utan problem. Här sitter man ganska långt ifrån varandra. Hallen tar in 4000-4500 personer så här kan man sitta tio meter från närmaste person om man inte vill sitta nära någon. Våga kom hit och titta för just nu presterar vi fantastisk hockey.

ANNONS

”Spelar bättre hockey”

För Stenbacka och övriga Hammersspelare var publiken ett välkommet inslag på läktarplats.

– Jag kollade faktiskt upp lite på läktaren under matchen. Det kändes lite annorlunda, säger han.

– Det blir skillnad och man taggar till lite extra med publik på plats, speciellt när man har spelat många säsonger i ettan. Har man ingen publik alls är det lite svårt att motivera sig varje match, så det hjälper absolut till och gör att man spelar bättre hockey.

ANNONS