Hammarbys lagkapten Olga Ekblom jublade efter sitt avgörande 2–1-mål i 3–1-segern i damallsvenskan borta mot Göteborg.

Kapten Ekblom avgjorde i Hammarbys vändning

Vårvindarna fortsätter att blåsa starkt kring Hammarby fotboll. Lagkaptenen Olga Ekblom avgjorde i vändningen borta mot Göteborg och 3–1-segern innebar serieledande "Bajens" andra raka trepoängare i damallsvenskan.

|

Hammarby slutade på sjunde plats i fjolårets damallsvenska efter att ha gått segerlöst från de fyra första matcherna. Årets säsong har Stockholmslaget inlett helt annorlunda – och klart mer positivt.

I lördagens bortamöte med Göteborg på Valhalla IP vände Hammarby ett 0–1-underläge till 3–1-seger i andra halvlek.

Göteborg pressade

Göteborgs amerikanska stjärnanfallare Christen Press hade gett hemmalaget ledningen med ett vackert avslut redan i den sjätte minuten. Direkt efter pausvilan hittade Göteborg nätet igen. Problemet var att det var via mittbacken Taylor Leachs huvud in i egen kasse och Hammarby kunde i stället glädjas över ett kvitteringsmål.

I den 60:e minuten avgjorde sedan "Bajen"-mittfältaren och lagkaptenen Olga Ekblom med ett avslut från utanför straffområdet, 29-åringens första allsvenska mål för säsongen.

Göteborg pressade på för ett 2–2-mål men fick aldrig in bollen trots flera försök. I stället satte Hammarbyanfallaren Hanna Lundqvist sitt första mål för säsongen när hon placerade dit 3–1 på tilläggstid.

Hammarby tog därmed en andra raka seger i damallsvenskan efter 4–2-matchen hemma mot LB07 förra helgen och leder en haltande tabell med två poäng före tvåan Rosengård. Malmölaget som under lördagen bortabesegrade nykomlingen IFK Kalmar. Göteborg är fortsatt segerlöst efter 1–1 borta mot Rosengård i premiären

Historisk Växjöseger

Växjös Frida Boriero blev historisk matchhjälte när hon sköt det enda målet i det allsvenska mötet hemma mot Djurgården.

21-åringen satte 1–0-målet i den 60:e minuten och säkrade därmed nykomlingens första allsvenska seger någonsin i klubbens fyråriga historia.

För Djurgården var det den första förlusten för säsongen efter 2–0-segern hemma mot Eskilstuna förra helgen. Växjö förlorade med 0–1 borta mot regerande mästarlaget Linköping i sin premiärmatch.

Fjolårets nykomling LB07 låg under med 0–2 och 1–3 hemma mot Kristianstad men lyckades hämta i kapp och ta poäng i 3–3-matchen. Poängräddare för Limhamn/Bunkeflo blev Elisa Lang Nilsson som satte kvitteringen i 88:e minuten.