Karl-Johan Johnsson har haft ett starkt 2020 med bland annat stormatchen mot Manchester United i Europa League. Ex-HBK:aren blev under veckan framröstad till årets bästa målvakt i dansk klubblagsfotboll.
Karl-Johan Johnsson har haft ett starkt 2020 med bland annat stormatchen mot Manchester United i Europa League. Ex-HBK:aren blev under veckan framröstad till årets bästa målvakt i dansk klubblagsfotboll. Bild: ©ANDERS KJÆRBYE

Karl-Johan Johnsson framröstad till bästa målvakt i dansk klubblagsfotboll

Ex-HBK:aren Karl-Johan Johnsson belönas efter sitt finfina år i FC Köpenhamn. Målvakten har blivit framröstad till årets bästa målvakt i dansk klubblagsfotboll – för andra gången i sin karriär.

ANNONS
|

Den tidigare HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson fick en väldigt fin julklapp.

Efter ett starkt 2020, med bland annat stormatchen mot Manchester United i Europa League, blev 30-åringen under julveckan framröstad till årets bästa målvakt i dansk klubblagsfotboll i hård konkurrens med Midtjyllands målvakt Jesper Hansen.

– Fantastiskt kul att få det priset. Jag är jätteglad. Det är många som har presterat bra. Förra säsongen var ju stark, men jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna. Jag är verkligen glad, säger Karl-Johan Johnsson till danska facktidningen Tipsbladet, som arrangerade omröstningen om ”Den gyllene buren”.

För Johnsson, vars FC Köpenhamn slutade tvåa i den danska Superligan förra säsongen, är det andra gången i karriären han vinner utmärkelsen. Senast var 2015 då han representerade Randers FC.

ANNONS

TV: Se Karl-Johan Johnssons bästa räddningar under 2020 här:

En av dem som röstade på Karl-Johan Johnsson var FC Nordsjällands målvakt Peter Vindahl, som hyllar sin kollega:

– Han har verkligen presterat under en period där FC Köpenhamn har haft det jobbigt. Utan hans många flotta prestationer kunde det ha sett mycket värre ut för FC Köpenhamn än vad det har gjort, säger Vindahl till Tipsbladet.

Ex-HBK:aren är, i och med utmärkelsen, den tredje svensken att vinna priset i en FCK-tröja efter Johan Wiland (2010, 2011) och Robin Olsen (2016) sedan priset började delas ut 1984.

Johnssons FC Köpenhamn har fått en knackig start på den nya säsongen och ligger för närvarande sexa i den danska superligan efter 13 omgångar. Sju poäng upp till serieledande Midtjylland.

LÄS MER:Förre HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson hyllas efter stormatchen

ANNONS