Agnes Kramer lämnar para-EM på Madeira med ett silver och ett brons.
Agnes Kramer lämnar para-EM på Madeira med ett silver och ett brons. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/arkiv

Kramer nöjd med dubbla EM-medaljer

Agnes Kramer, 23, avslutade para-EM på Madeira med en fjärde finalplats. Det blev ingen ny medalj – men det är ändå en nöjd Åledssimmerska som reser hem med ett silver och ett brons i bagaget.

LocationMadeira|
|

Lördagens final handlade om 100 meter frisim. Agnes Kramer klockades för 1.21,05 i försöket, men simmade finalen på 1.20,86 vilket räckte till femte plats.

”Finalen kändes bra som helhet och det kändes bra att få simma en gång till och göra ett bättre lopp. Första 50 meter kändes bra, men andra lite sämre. Sluttiden blev en av de bättre tiderna jag gjort under detta året”, skriver hon i ett sms till tidningen.

Kramer, som tävlar för Falkenbergs SK, tog silver på 100 meter ryggsim och brons på 400 meter frisim i S7-klassen tidigare i veckan. Det var hennes första medaljer någonsin i EM-sammanhang.

”Att ta medalj var en önskan, men att det verkligen hände känns fantastiskt och roligt på samma gång”, förklarar hon.

Agnes Kramer är första reserv i den svenska simtruppen till Paralympics i Tokyo, som avgörs 24 augusti–5 september.