Lokalderby när padelbanor intill Örjans vall invigdes

Halmstads BK mot IS Halmia. För första gången någonsin spelades ett lokalderby i – padel. För när padelbanorna intill Örjans vall smyginvigdes, var det precis det allt handlade om.

ANNONS
|

På fotbollsplanen möttes damerna i Halmstads BK och IS Halmia i förra veckan i det första derbyt klubbarna emellan på 41 år.

Under fredagseftermiddagen var det dags igen.

När HBK:s tre padelbanor smyginvigdes med ett möte mellan just HBK och Halmia, var det prestige på högsta nivå.

Projektledaren för padelbanorna, HBK-legendaren Tommy ”Hacke” Andersson, och Tommy Jönsson inledde med att besegra Halmias Anders Wallin och Nils Bäckström i två raka set.

När sedan Simon Andersson och lagkamraten i Halmia, Marcus Jönsson, besegrade HBK:s Peter Larsson och Oscar Hanson var det helt jämnt i padelderbut.

Allt skulle avgöras på den tredje banan, i dammatchen mellan Halmiaduon Fanny Kristiansson Ronnstam och Alicia Hansson och HBK:s systrapar Emma och Ellie Nielsen.

ANNONS

Det blev en rafflande historia där Kristiansson Ronnstam/Hansson vann det första setet men där Nielsens kom tillbaka, var starkast på slutet och plockade hem matchen vilket betydde 2–1 till Halmstads BK i padelderbyt.

– Det var jätteviktigt att vinna mot Halmia. Jag gick hem tidigare från jobbet för att vila upp mig och ladda för matchen så det var viktigt, säger Andersson och fortsätter:

– Det var fantastiskt kul att spela en liten miniinvigning mot Halmia och nu är vi ju bäst i staden i padel.

På förmiddagen var inte padelbanorna helt klara, men blev det i tid till derbymötet skulle dra igång.

– De har jobbat in i det sista med banorna som blev klara i dag och det kommer ta lite tid innan de har satt sig. Men entreprenörerna som har jobbat med detta har gjort ett fantastiskt jobb, säger Andersson.

– Det har varit oerhört mycket jobb med dessa banor, men när jag nu står här och ser dem har allt blivit mycket bättre än jag trodde.

Sonen Simon Andersson stod på andra sidan nätet, tillsammans med Marcus Jönsson, i segermatchen mot HBK:s Peter Larsson och Oscar Hanson, Halmias enda i padelderbyt.

Hans segervapen var en fruktad, stenhård smash som gav duon flera poäng i matchen.

ANNONS

Smashkung, kallade vi dig vid sidan om banan...

– Kul. Ja, smashen är väl ganska bra skulle jag vilja säga. Det är väl mitt vapen, säger han med ett skratt.

Kommer pappa att pika dig för att Halmia föll och HBK vann när ni kommer hem?

– Jag vann ju min match så mig kan han inte pika, det går inte, säger han.

TV: Se sändningen från padelderbyt mellan HBK och Halmia här

ANNONS