Marcus Svensson.
Marcus Svensson.

Lovande debut – nu går Svensson för VM-medalj

Två bra dagar – två tuffare. Men Europatourdebuten smakade mer för Marcus Svensson. Mycket mer. – Tio av tio i upplevelse – det var sjukt kul, säger den 18-årige Halmstad GK-talangen.

ANNONS
|

Marcus Svensson lyckades inte riktigt bibehålla sitt fina spel från torsdagens och fredagens 71-rundor när Nordea Masters gick in i det avgörandet skedet på Bro Hof-banan.

En 79-runda på lördagen följdes av ett 78-varv på söndagen, vilket gav elva slag över par totaltoch delad 68:e-plats till slut.

Det stora tappet på söndagen kom på första halvan, där han till och med gjorde en trippelbogey, sju slag, på tvåan, ett par fyra-hål som mäter 445 meter.

Marcus Svensson säger till HP:

– Det var katastrof de första åtta hålen. På tvåan slog jag ”out” vänster i dag igen och treputtade igen. Det var tungt.

ANNONS

– Men jag vaknade till liv på nian igen, kan man väl säga. Efter det spelade jag jävligt bra faktiskt. Jag missade några korta birdieputtar i slutet, men jag är nöjd med sista nio.

Vilket betyg sätter du på din tävling totalt sett?

– Tio av tio i upplevelse – det var sjukt kul. Tråkigt bara att jag inte kunde leverera riktigt de sista två dagarna. Jag tyckte att jag slog bollen bra i dag igen, men shit happens.

Vad har du framför allt lärt dig av att spela med de stora grabbarna?

– De främsta lärdomarna är väl att det inte är så stor skillnad. De är extremt säkra, det kan man säga är skillnaden mot amatörerna. Men de är inte omänskliga och det är väl det man kan ta till sig – att de missar de också.

Segern gick till engelsmannen Matthew Fitzpatrick, tre slag före dansken Lasse Jensen.

Henrik Stensons 66-rond var söndagens bästa resultat och lyfte den svenske stjärnan från 16:e till fjärde plats, sex slag efter Fitzpatrick.

– Jag spelade bättre och bättre ju längre veckan gick. Synd att tävlingen inte började i går, säger Stenson till TT.

Nästa uppgift för Marcus Svensson är lag-VM för juniorer i Japan 14–17 juni. Både han själv och det svenska laget är medaljkandidater:

ANNONS

– Ja, vi har bra lag i år. I fjol kom jag trea individuellt och laget kom tvåa –vi förlorade på sista tyvärr. Men jag tycker om banan och den passar mig.

ANNONS