Storvretas Robin Nilsberth jublar under serifinalen mot Falun i innebandyns superliga.

Mäktig vändning av Storvreta

|

Faluns 17-åriga talang Malte Lundmark såg med ett hattrick ut att föra upp Dalalaget i serieledning i innebandyns superliga. Men hemmalaget Storvreta stod för två mäktiga upphämtningar i den sista perioden, vann seriefinalen med 8–7 efter förlängning och behåller förstaplatsen.

- Det här är tjusningen med innebandy, det kan svänga så här fort. Vi gör en bedrövlig andraperiod, sedan brann vi av lite grand i omklädningsrummet och sade att vi måste höja oss. Då kan det gå så här, säger Robin Nilsberth till Eurosport.

Nilsberth var den som tryckte in segermålet i förlängningen. Att matchen ens hamnade där berodde på Storvretas tredjeperiod. Först gick man från 2–5 efter två perioder till 5–5 med fem minuter kvar. Falun svarade med två snabba mål och såg på nytt ut att ha segern i hamn, men Storvreta gav sig inte. Henrik Stenberg reducerade och med 28 sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade Albin Sjögren. I förlängningen ordnade sedan Nilsberth extrapoängen.