Malmös Filip Lennström (56) klappas om efter ledningsmålet borta mot Mora.
Malmös Filip Lennström (56) klappas om efter ledningsmålet borta mot Mora.

Malmös friska spelare sätter ribban

Med sju toppspelare på skadelistan åkte Malmö till Mora och vann säkert med 3–1. Lagets femte raka seger.

ANNONS
|

Nu är Malmö oerhört bra.

Ett av de bästa lagen i SHL, trots den tunga skadelistan.

Det fick Mora bittert erfara. Laget hade inte en chans när Skånelaget satte fart på allvar.

- Jag är mycket nöjd med vår arbetsinsats. Spelarna får åtta eller nio i betyg på en tio-gradig skala, menade Peter Andersson, som skrämde upp sitt lag inför resan till Dalarna:

ANNONS

- Det är hemskt att spela i Mora. Det har jag gjort både som spelare och tränare. Det är ingen rolig arena där klockan hänger ner, publiken är nära och domaren är dålig (skratt). Det kan vara tungt här. Många matcher har avgjorts efter fyra minuter när Mora gjort tre mål, säger Peter Andersson.

Tidigt till Mora

Han bestämde därför att Malmö skulle komma till Mora redan dagen före match. Bara för att det handlade om Mora borta:

- Det är viktigt att ta ansvar att göra bättre resultat än att enbart spela matchen.

Resultatet blev en av Moras tyngsta förluster den här säsongen.

Malmö startade matchen i ett intensivt tempo och ledde i underkant med 1–0 efter första perioden. I den andra försökte Mora resa sig men kraschade på grund av för många utvisningar. Malmö gick sedan till ledning med 2–0. En ledning som de förvaltade på ett oerhört imponerande sätt i sista perioden.

ANNONS

- Jag är mycket imponerad över hur laget spelade i dag. Alla skadorna har bidragit till att vi blivit en mycket stark grupp där alla känner att man måste ta ett ansvar för att lösa situationen. Jag är främst glad över att flera av våra juniorer tar chansen, menade Peter Andersson.

Målglad junior

En av dessa juniorer är Filip Lennström, 19, som förberedde sig för spel i allsvenska Pantern. Men han hann bara spela en match med tre byten innan Malmö kallade honom inför matchen mot Luleå där han gjorde mål. Nu, mot Mora, gjorde han 1–0 som var hans andra mål på tre matcher i Malmö. Dessutom gjorde han en bra arbetsinsats.

- Det är otroligt häftigt och lärorikt att jag fått den här chansen. Nu ska jag verkligen göra allt för att vara kvar i laget även när de skakade spelarna kommer tillbaka, sade en märkbart nöjd Filip Lennström efter matchen.

ANNONS

Men det kan bli svårt. Peter Andersson signalerar att konkurrensen om platserna kommer att bli mördande när de skadade spelarna kommer tillbaka. Efter det kommande speluppehållet räknar han med att sex av de sju spelarna är tillbaka. Bara Cristopher Nihlstorp blir kvar på skadelistan.

- Det är ju våra stjärnspelare som jag räknar med att de nu inser vilken arbetsinsats det krävs av dem för att uppfylla förväntningarna. Då kan detta bli riktigt bra för hela laget, sade Andersson.

TT

ANNONS