Marcus Svensson på tredje hålet.
Marcus Svensson på tredje hålet.

Marcus Svensson tappade i Nordea Masters

Ett under par, ett under par – sju över par. Den tredje ronden i Nordea Masters blev inte lika rolig som de två första för Marcus Svensson, 18. – Det var allmänt tungt i dag, säger Halmstad GK-talangen.

ANNONS
|

Alexander Norén ligger delad tvåa och går ut i ledarbollen när Nordea Masters avgörs på Bro Hof-banan söndagen. Engelsmannen Matthew Fitzpatrick leder, fem slag före Norén och belgaren Nicolas Colsaerts.

Europatourdebuterande Marcus Svensson låg på en mycket respektabel delad 35:e plats efter två dagars spel. Men efter en 79-runda på lördagen är han nere på delad 71:a plats, fem slag över par totalt.

Både i torsdags och i fredags gick HGK-löftet runt på 71 slag, men nu fick dubbelbogeys på hål 2, 12 och 18 siffrorna att skjuta i höjden.

Svensson säger till HP-sporten:

– Det var mycket tyngre i dag. De långa järnen var riktigt dåliga i dag, jag fick en tung start direkt på tvåan och slog ”out” och gjorde några onödiga bogeys. På 18:e slog jag mig ner i bunkern på andraslaget. Nej, det var allmänt tungt i dag.

ANNONS

Drabbades du av en reaktion efter de två starka första rundorna?

– Njae, inte egentligen. Det hade inte så mycket med gårdagen att göra utan det var en dålig dag. Det var inte så mycket nerver i dag, om jag ska vara ärlig, utan det var mer trögstartat och då är det svårt att komma igen.

På söndagen blir det till att ställa väckarklockan tidigt för Marcus Svensson. Redan klockan 07.21 slår han ut från första tee tillsammans med thailändaren Prom Meesawat, som ligger delad 74:a (+6).

Hur går dina tankar inför sista dagen?

– Det är inte så mycket tankar egentligen, utan jag får lägga in en spurt, jaga så mycket placeringar jag kan och njuta av sista dagen. Det är så jävla kul att spela också när man lirar med de här killarna, så det är bara att ta det för vad det är.

ANNONS