Viktor Stålberg, Sveriges enda målskytt i segern mot Tyskland, räknar med mer fart i spelet i gruppfinalen mot Finland.
Viktor Stålberg, Sveriges enda målskytt i segern mot Tyskland, räknar med mer fart i spelet i gruppfinalen mot Finland.

Matchhjälten Stålberg vill ha rakare spel

Lite för svårt, lite för långsamt. Matchhjälten Viktor Stålbergs lösning på Tre Kronors problem: ett rakare spel.

ANNONS
|

OS-turneringen i Sydkorea inleddes med en klar 4–0-seger mot Norge. Sedan var tanken att Tre Kronor av bara farten skulle ta sig an, spela ut och vinna med god marginal mot Tyskland.

Så blev det inte.

Spelet som Sverige hade i premiären var borta.

- Vi hade lite för mycket tid med pucken ibland och då fastnade vi i mittzonen. Vi gjorde det lite för svårt och lite för långsamt, sade Viktor Stålberg.

ANNONS

"Mer avslut"

Zug-spelaren tror sig ha lösningen på bekymret, framför allt för sin egen kedja med Patrick Zackrisson och Alexander Bergström.

- Jag tycker att vår kedja spelade bra och vi var mycket i anfallszon, men vi ska försöka komma till lite mer avslut, sade han.

- Det blir lite för mycket att vi cirkulerar och många gånger kommer vi inte riktigt i närheten av kassen. Det är väl något vi ska kolla på för att hitta avsluten lite närmare och lite snabbare.

32-åringen visade att rakheten finns i spelet. Redan i andra minuten rundade han backen Frank Hördler och satte distinkt 1–0-målet – Tre Kronors enda – bakom målvakten Timo Pielmeier.

- Jag fick ett bra pass av "Zacke" (Zackrisson) och kan jag få fart i sådana lägen har jag ganska bra möjligheter att komma förbi, sade han.

ANNONS

Mer fart mot Finland

Men det Viktor Stålberg gjorde i inledningen av första perioden blev en sällsynt aktion i Kwandong hockeycenter i Gangneung.

Trots bristen på rakhet och snabbhet i spelet är Stålberg inte orolig inför fortsättningen av turneringen, och han tror att matchbilden kommer bli en helt annan i gruppavslutningen mot Finland på söndag.

- Det blir så när vi möter ett bättre lag. Spelet blir lite snabbare, och Finland kommer inte ställa upp lika mycket som Tyskland gjorde, sade han.

Gangneung, TT:s utsände

ANNONS