Ny padelhall öppnar – nu har Halmstad snart 40 banor

Nu har Halmstads senaste padelanläggning på Stenalyckan öppnat. Bara det senaste året har en rad nya banor byggts för den populära racketsporten och Halmstad har nu totalt 37 (!) stycken.
– Många tror kanske att det bara är att öppna en bana och hoppas att den bokas, säger hallägaren Mac Grossman.

ANNONS
LocationStenalyckan|
|

Med fyra nya banor är nu hallen på Fyllebrovägen öppen för spel.

– Vi är jättenöjda. Tio meter i tak, ljuddämpande plåt i byggnaden och en ny typ av matta på banorna som främjar bättre spel, säger ägaren Mac Grossman.

Grossman gick från att vara fastighetsmäklare till att öppna sin första padelhall i Växjö för fem och ett halvt år sedan. Januari 2017 öppnade han sin första hall i Halmstad och har under åren sett en galen utveckling för sporten.

– Branschen har ökat med 1000 procent per år – det har verkligen exploderat. I början var det mest ”gubbar” som hittade hit, sedan kom tjejerna och nu har vi ungdomsverksamhet samt tävlingar och seriespel.

ANNONS

LÄS MER:Byggboom av padelbanor – Strandtorp står på tur

Många nya padelbanor har tillkommit de senaste åren men 2020 har inneburit en extra stor byggboom. Förutom nämnda hall på Stenalyckan har banor upprättats i Trönninge, Frösakull samt på Örjans vall och Strandtorps GK.

Totalt finns nu 37 banor i Halmstads kommun.

– Det finns absolut risk för överetablering. Nu kommer det att handla mer om vilka som gör det bra – med tiden så blir spelarna mer medvetna om vad som krävs och vad de vill ha, säger Grossman och fortsätter:

– Jag tror det är många som tänker att det är snabba pengar i att bara öppna en hall men det är skillnad nu jämfört med för några år sedan. Man måste ha en långsiktig plan.

Tror du vi kommer fortsätta se fler banor byggas eller närmar man sig ett tak?

– Jag tror att man börjar närma sig ett tak. Det finns säkert utrymme för några banor till men det blir viktigare att göra det bra.

Kanske blir det också så att någon faller bort de närmsta åren?

– Absolut, det tror jag kan ske på sikt att några faller bort. Jag hoppas bara det inte blir några av de aktörer som arbetar för att utveckla och främja sporten.

ANNONS

Det är svårt att sia kring framtiden i en så ny sport som padel men paralleller går att dra till innebandyn, en sport som också växte fram snabbt.

LÄS MER:HBK:s padelbanor poppis – detta kan bli nästa steg

– Jag tror att vi om några år har fullskalig verksamhet med juniorer i alla ålderskullar – på samma sätt som innebandyn byggt upp sin ungdomsverksamhet. Men jag tänker att man kan plocka det bästa från andra sporter och göra det till en egen grej. Vi har möjlighet att utveckla en ny sport så man måste våga tänka nytt, säger Mac Grossman.

LÄS MER:Här byggs Halmstads nästa padelhall

Fakta: Här finns Halmstads padelbanor

Halmstad padel center, Sannarp – 7

Vilshärads padel – 5

Nissan padel center, Oskarström – 5

Halmstad padel center, Stenalyckan – 4

Söndrumshallen – 3

Örjans vall – 3

Nationalhallen, Trönninge – 2

Strandtorps GK – 2

Halmstad GK, Tylösand – 1

Berlings Glas, Larsfrids industriområde – 1

RIngenäs GK – 1

Getinge tennisklubb – 1

2 banor finns även för privat bruk i kommunen.

Totalt antal banor: 37

ANNONS