Halmstads nye tränare Igor Krulj före lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Halmstad och Elfsborg på Örjans vall.
Halmstads nye tränare Igor Krulj före lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Halmstad och Elfsborg på Örjans vall.

Oavgjord debut för Halmstads nye tränare

Han är anlitad för att rädda det allsvenska kontraktet. Halmstadstränaren Igor Kruljs debut slutade i en poäng åt rätt håll efter 1–1 hemma mot Elfsborg.

ANNONS
|

Nykomlingen Halmstad hade en tuff vårsäsong i allsvenskan och lyckades endast vinna i en av de tolv första omgångarna. Efter 1–0-segern i premiären den 1 april blev det elva raka matcher utan seger.

Huvudtränaren Janne Jönsson, 57, fick för drygt en månad sedan lämna sitt uppdrag och har i stället sparkats upp som manager i föreningen. Han har ersatts av nästan trettio år yngre Igor Krulj, 28, som tidigare var assisterande under Jönsson.

"Fantastisk inramning"

På lördagskvällen gjorde kroaten Krulj sin första match som huvudtränare för HBK. Det slutade i en poäng hemma mot Elfsborg på Örjans vall.

ANNONS

- En fantastisk inramning, publiken bjuder till. Vi hittade hyfsat rätt i första halvlek. I andra halvlek jobbar vi upp oss, jag är ganska nöjd, säger Igor Krulj om debuten till C More.

Sett till 1–2-förlusten borta mot Sirius före uppehållet valde Krulj att göra tre spelarförändringar i startelvan.

Avstängde mittfältaren Ivo Pekalski ersattes av Aboubakar Keita. I backlinjen förpassades Adnan Kojic och Marcus Johansson till bänken. I stället spelade Alexander Berntsson och Jesper Westerberg i 4–4–2-uppställningen.

Den nykomponerade backlinjen lyckades hålla nollan mot Boråslaget i den första halvleken som slutade mållös.

I andra var det HBK som tog ledningen när anfallaren Fredrik Olsson spelade fram finländske yttermittfältaren Nikolai Alho till hans första allsvenska mål i den 55:e matchminuten.

Måste träna avslut

Glädjen blev kortvarig då Elfsborgsyttern Simon Lundevall tryckte dit sitt andra mål för säsongen till 1–1 bara fyra minuter senare.

- Det är en tuff bortamatch mot ett väldigt taggat Halmstad. En godkänd match, men det finns delar vi kan göra bättre, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till C More.

ANNONS

Matchen slutade 1–1 trots chanser för båda lagen under slutet av matchen.

- Vi har en balans i vår får offensiv, vi kommer att bli bättre för varje dag vi jobbar, säger Krulj som poängterade att avsluten måste bli bättre.

Den delade poängskörden innebär att Elfsborg går från åttonde till sjätte plats i en haltande tabell. Halmstad är kvar som nästjumbo, men ökar avståndet till jumbon AFC Eskilstuna från två till tre poäng.

Upp till Kalmar FF på kvalplatsen är det nu en poäng.

TT

ANNONS