Bordtennislandslagets förbundskapten Jörgen Persson, vars kontrakt går ut efter OS, kan se tillbaka på några fantastiska veckor i Paris.
Bordtennislandslagets förbundskapten Jörgen Persson, vars kontrakt går ut efter OS, kan se tillbaka på några fantastiska veckor i Paris. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Persson om framtiden efter succén: "Vi får se"

Han har lett Sverige till medaljsuccé i Paris.
Men efter OS går Jörgen Perssons kontrakt som förbundskapten i bordtennislandslaget ut.
– Nu ska jag njuta av det här lite, sedan får vi se, säger Persson om framtiden.

ANNONS
|

Inför OS i Paris pratade Persson om en stor medaljchans: i mixeddubbel. Där tog det stopp i kvartsfinalen, men det blev roliga sommarspel för det svenska bordtennislaget ändå.

– När vi kom hit trodde jag aldrig att vi skulle åka härifrån med två silver, det tror jag inte att någon av oss gjorde. Jag sade ju innan att mixedtävlingen var vår bästa chans, men nu har vi silver i singel och lag i stället, säger Jörgen Persson.

De svenska herrarna följde upp Truls Möregårdhs silver i singel genom att kopiera bedriften i lagtävlingen. En stor framgång, säger förbundskaptenen.

– Vi har bara varit i kvartsfinal tidigare så det är naturligtvis superstort. Äntligen är vi i en stor final igen. I OS är det 24 år sedan, så då är det jävligt stort, säger Persson.

ANNONS

Efter fyra år som förbundskapten går hans kontrakt ut efter OS. Men nog föder framgångarna ett visst sug att fortsätta.

– Ja, med sådana här resultat så. Men vi får se, det här är fjärde året. Vi tar det sedan. Nu ska jag njuta av det här lite med grabbarna. Sedan får vi se vad som händer, säger Persson.

Nästa stora mästerskap är EM i Linz i oktober.

ANNONS