Manchester Uniteds Paul Pogba, två från vänster, jublade efter ett av sina två mål hemma mot Bournemouth i 4–1-segern i Premier League.

Pogba bakom ny storseger för United: "Njuter"

Paul Pogba dansar och ler igen. I 4–1-segern hemma mot Bournemouth gjorde den pånyttfödde fransmannen två nya mål för Manchester United.

|

Paul Pogba gjorde tre mål och tre assist på 14 matcher under Premier League-inledningen, innan han bänkades i två matcher av tränaren José Mourinho. Ole Gunnar Solskjær tog i förra veckan över efter den sparkade portugisen – det har gett en helt annan Pogba på fotbollsplanen.

I norrmannens tränardebut mot Cardiff assisterade Pogba till två mål i 5–1-segern. På annandag jul satte den franske mittfältaren två mål i 3–1-segern mot Huddersfield. Och när United utklassade Bournemouth hemma på Old Trafford under söndagskvällen satte 25-åringen två nya mål, en assist, och sköt ett skott i stolpen.

- Alla njuter. Vi arbetar för varandra. Vi vann ändå några matcher under gamle tränaren, men vi skapar mer chanser nu. Vi vill fortsätta och har fortfarande en väg att gå, säger Paul Pogba.

Lindelöf glad

Första målet kom redan i femte minuten fram till 1–0. En knapp halvtimme senare ökade VM-guldmedaljören på till 2–0 innan Marcus Rashford satte trean strax innan halvtidsvilan. Tabelltolvan Bournemouth reducerade till 1–3 på tilläggstid i första halvlek, innan Romelu Lukaku fastställde slutresultatet 4–1 i andra, framspelad av Pogba. Svenske landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf spelade återigen hela matchen för Solskjærs United.

- Vi har spelat bra i tre matcher nu och gjort mycket mål. Han (Solskjær) har sagt åt mig att spela mitt spel. Vi ska spela mer framåt och attackera mer. Vi avslutar 2018 på ett bra sätt, får se vad som händer 2019. Självklart vill vi fortsätta på samma sätt, säger en glad Lindelöf till Viasat.

Sjätteplacerade United närmar sig nu femman Arsenal i Premier League-tabellen, tre poäng skiljer antagonisterna.

City jagar Liverpool

Uniteds lokalrival Manchester City är ny tvåa i Premier League efter en 3–1-seger borta mot bottenlaget Southampton. Storlagets första seger på tre ligamatcher ger en seriefinal hemma mot Liverpool på torsdag.

Manchester City har haft en tung julperiod och fått se Liverpool dra ifrån i Premier League-toppen. Men efter 2–3 mot Crystal Palace förre helgen och 1–2 mot Leicester på annandagen så presterade storlaget i sin sista match för året.

I bortamötet med 17:e-placerade Southampton föll samtliga mål i den första halvleken. Mittfältaren David Silva tryckte dit 1–0 i tionde minuten, innan Southamptons Pierre Højbjerg kvitterade vackert i 37:e efter slarv i City-försvaret.

Matchen avgjordes under halvlekens slut när ett inspel från Raheem Sterling stöttes in i egen bur av Southamptons James Ward-Prowse i 45:e. Sergio Agüero satte det sista målet på tilläggstid till 3–1.

I och med segern passerade City Tottenham, upp på en andraplats i tabellen. Avståndet upp till serieledaren Liverpool är sju poäng. På torsdag möts topplagen i en het seriefinal i Manchester.

Kantés målform

N'Golo Kanté var Chelseas stora matchvinnare i 1–0-segern borta mot 14:e-placerade Crystal Palace.

Den 27-årige defensive mittfältaren, som har visat ovanlig målform under december, satte Premier League-mötets enda mål i den 51:a minuten.

Tabellfyran Chelsea utökade därmed avståndet ned till Arsenal. Chelsea har nu fem poäng ned till Londonrivalen efter 20 av 38 ligaomgångar.