Due-Boje visade god form inför SM med dubbla segrar i Kungsbacka

Med bara tre veckor kvar till SM stod Johanna Due-Boje för ett styrkebesked i helgen. Först tog hon en seger i GP-küren med Mazy Klövenhöj och sedan en ny seger med Eowyn i FEI Intermédiare under tävlingarna i Kungsbacka.
– Det var ganska häftigt att hon kunde visa att hon var tillbaka på banan, säger Halmstadryttaren.

ANNONS
|

Tävlingarna i Kungsbacka var de första för Grand Prix-touren i år och Johanna Due-Boje tog hem segern tillsammans med Mazy Klövenhöj med 75,592 poäng.

– Det var inte vår bästa ritt och jag känner att jag ska ta på mig det. Jag kände mig lite ringrostig och hamnade lite fel i musiken redan från början. Men jag lyckades hyfsat och det gick vägen, säger Due-Boje.

Segern gav även en prispremie på 25 000 kronor.

– Det är alltid välkommet. Det är mycket hårt jobb och mycket slit dygnet runt när man håller på med hästar. Så allt extra som tillkommer är väldigt välkommet, säger Due-Boje.

ANNONS

Snabbt hästbyte - ny seger

Efter den segern blev det snabbt hästbyte till Eowyn, som Due-Boje ridit sedan början av året. Hästen var lovande tidigt men en tumör på äggstockarna gjorde att den var svårjobbad ett tag och i helgen kunde Due-Boje tävla med den för första gången.

– Det var ganska häftigt att hon kunde visa att hon var tillbaka på banan. Hon lade i en växel till när hon kom bort hemifrån, hon tyckte verkligen att det var superkul.

Vad betyder en sådan framgång när man fått jobbat med hästen på det viset?

– Det betyder jättemycket. Ibland får man ge det tid för att hästen mentalt och fysiskt ska komma tillbaka och bli stark igen. Jag var glad och stolt över hästen redan dagen innan när den fick träna på banan och kände att det var kul. Redan där kände jag att det var en vinst i sig.

Förstaplaceringen i FEI Intermédoarie 1 med ett resultat på 69,853 var grädde på moset för Due-Boje och de som jobbat med hästen.

– Hade vi kommit i mitten hade jag varit superglad också för jag hade visat att den var på väg tillbaka. Sen att det gick så här bra hade jag inte förväntat mig, men det var jättekul.

ANNONS

Starkt startfält i SM

Med bara ett litet tag till SM var det också ett formbesked som heter duga för Halmstadryttaren. SM avgörs i år på Strömsholm den 2-6 september och många av de bästa ekipagen förväntas ställa upp. Due-Boje siktar på att sätta personbästa med Mazy och sedan får hon se hur långt det räcker.

– Det kommer bli ett starkt startfält med Patrik Kittel och Jeanna Högberg och jag tror även Sandra Dahlin. Jag får göra så gott jag kan så får vi se hur det går. Det blir spännande och det kommer att bli mycket fin ridning att titta på, säger Due-Boje.

LÄS MER:Sverige enda landet med ridtävlingar: ”Nog värre handla på Ica”

LÄS MER:Flygande start för Due-Boje i största tävlingen hittills

ANNONS