Dags för premiär – fotbollsbevakningen blir ännu vassare

Väntan är över, till helgen börjar äntligen fotbollen i Halland och Sverige igen! Det kommer så klart märkas i Hallandsposten som redan nu har växlat upp i bevakningen och satsar mot premiärerna i såväl Superettan, förbundsserierna som lokalfotbollen. Och vad vore en ny säsong utan ett par spännande nyheter?

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Fotbollssäsongen är efterlängtad hos många, men på grund av det rådande läget i samhället kommer arenorna tills vidare vara stängda för publik.

Därför blir Hallandspostens bevakning än viktigare och det vill vi ska märkas.

På webben och i tidningen har vi redan påbörjat nedräkningen inför såväl HBK:s Supererettan-premiär på tisdag som förbunds- och distriktsseriernas start till helgen.

På söndag kommer vi bevaka när Halmia, HBK och Laholm sparkar igång division 1 damer, ta tempen på Halmias och Laholms herrar inför deras kommande premiärer – och direktsända det heta lokalderbyt mellan Centern och Astrio i damtvåan från Kärlekens IP.

Det ska helt enkelt märkas att det är fotbollspremiär.

ANNONS

Med Hallandsposten kan du hänga med i alla serier från elitfotbollen till division 6 herrar och division 4 damer.

På vår undersajt Hallands Fotboll samlar vi alla serier och där kan du läsa en kortare text efter varje match. En nyhet för i år är att vi även kommer ha tränarkommentarer i texterna en stund efter slutsignal.

En annan rolig nyhet för året är att Hallandsposten och Stampen har skrivit avtal med Svenska Fotbollförbundet om att direktsända från division 2-3 på herrsidan och division 1 damer.

Astrios herrlag fick till slut ett sent besked om att deras premiär mot Gnosjö i division 3 skjuts på framtiden – och i det fallet kan man verkligen fundera på om förbundets välvilja att låta klubbarna vara med och bestämma blev så bra.

Men Hallandsposten kan bjuda på flera andra högintressanta tv-matcher redan i juni.

Nästa torsdag visar vi Laholms premiär i division 3 mot IFK Fjärås från Glänninge Park. Måndagen därpå är det dags för Halmias division 2-premiär mot Ängelholm på Örjans Vall och fredagen den 26 juni direktsänder vi derbyt mellan HBK och Halmia i damettan.

Vi kommer förstås även fortsätta direktsända matcher från de halländska serierna.

Den aktuella listan på matcher hittar du enklast via hallandsposten.se/sport.

ANNONS

Dessutom satsar vi på ett direktsänt uppsnack innan HBK:s premiär mot Trelleborg på tisdag.

Många är så klart spända på om det är i år som HBK ska ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Vi kommer fortsätta att punktmarkera HBK:s framfart i Superettan. Vi kommer liverapportera från alla matcher, avslöja HBK:s startelva och bjuda på exklusivt försnack med Magnus Haglund inför varje match och bjuda på krönikor, snackisar, tränar- och spelar-kommentarer strax efter matchernas slut. Och exklusiva betyg på HBK-spelarna på webben morgonen efter.

Kort och gott, vi ska göra vad vi kan för att ni ska få den bästa tänkbara bevakningen av fotbollen i Halland även i dessa tuffare tider.

ANNONS