Förre Halmstads BK-målvakten Stojan Lukic kommer även fortsättningsvis att tillhöra Varbergs Bois.
Förre Halmstads BK-målvakten Stojan Lukic kommer även fortsättningsvis att tillhöra Varbergs Bois. Bild: Maxim Thore/Bildbyrån/arkiv

Stojan Lukic skrivs in i Varbergs Bois trupp

Stojan Lukic lade nyligen handskarna på hyllan. Men inte helt och hållet. Målvakten har skrivits in i Varbergs Bois trupp.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Stojan Lukic skulle varit back up till August Strömberg i fjol.

Så blev det inte riktigt.

Veteranmålvakten stod i 19 allsvenska matcher. Efter säsongen var han sugen på en fortsättning i den grönsvarta tröjan. Men livspusslet med mäklarjobb, familjeliv och fotbollskarriär klaffade inte. Elitsatsningen var över.

– Jag är tvungen att ta beslutet. Man måste ha jobb, familj med sig och det hade jag inte den här gången, sa 41-åringen i slutet av december.

Dörren till Varbergs Bois är dock inte stängd. Manager Joakim Persson kommer att kunna disponera Lukic som back up till August Strömberg och Philip Mårtensson, som plockats in från Landskrona Bois, kommande säsong.

ANNONS

– Det är ingen större överraskning. Vår dialog från början var att han skulle försöka få till ytterligare ett år med fotbollsspelande, men på grund av att han har en relativt ny tjänst som mäklare så fick vi inte ihop det, säger Joakim Persson.

Stojan styr upplägget med Varberg

Bois-managern fortsätter:

– Det är en försäkring för oss. Vi har två målvakter som vi tror väldigt på, men att vi har en Stojan som kanske kan komma upp från Halmstad en dag i veckan och spetsa till verksamheten med sin energi, erfarenhet och det drivet han visade som 40-plussare under fjolåret. Det smittar av sig på hela verksamheten.

Det är ett träningsupplägg där han är med någon gång ibland?

– Det är som jag sagt till honom: han får styra det helt och hållet själv. Men vi hoppas någonstans att han kan vara med oss en gång i veckan till att börja med. Skulle det visa sig att någonting händer så finns det kanske möjlighet att övertyga honom att köra på ännu mer. Men där är vi inte nu. Vi vill först och främst ge förtroendet till ”Agge” (August Strömberg) och Philip (Mårtensson) som ska slåss om vem som ska vara förstemålvakt.

Persson: ”Hoppas slippa se honom...”

Persson känner sig i trygg att ha Lukic inskriven i truppen. Alla inblandade parter är tillfreds med upplägget.

ANNONS

– Ja. I alla fall så nöjda med det som är fakta. Om det hade gått att lösa tror jag att Stojan hade velat träna sju dagar i veckan och göra allt för att vara förstekeeper. Men nu är det som så att han är på väg in i en annan del av livet och jobbet är kanske det han ska hålla på med resten av livet. Då får det och familjen vara prio ett. Det kan fortfarande ske mycket och Stojan är redo att ta möjligheten om den skulle dyka upp. Vi hoppas givetvis att slippa se honom och det går bra för de andra, säger Persson med ett skratt.

LÄS MER:Uppgifter: Isak Pettersson är klar för fransk ligaklubb

LÄS MER:Så rustar lagen inför Allsvenskan 2021

ANNONS