Storvretas Henrik Stenberg och Sirius Filip Björk i den andra kvartsfinalen. Storvreta tog sig till semifinal efter fyra raka segrar.

Storvreta till semifinal – slog lokalrivalen

Storvreta är klart för semifinal i innebandyns superliga efter fyra raka segrar mot Uppsalarivalen Sirius. Men med två Siriusmål på sex sekunder blev det rejält nervigt i den fjärde kvartsfinalens slutminuter. Närmare än så kom hemmalaget dock aldrig – matchen slutade 7–4 till Storvreta.

|

Storvreta fortsätter att imponera i superligan. Det regerande mästarlaget säkrade som första lag en plats i semifinalen efter att ha slagit Sirius med 7–4 i den fjärde kvartsfinalen. Segern var Storvretas fjärde raka mot Uppsalarivalen.

Kvällens match var jämn i 20 minuter – sedan drog Storvreta i från med tre raka mål i den andra perioden och därefter var det uppförsbacke för hemmalaget Sirius.

I den tredje perioden såg Storvreta ut att gå mot en säker seger när Sirius i periodens slutminuter stod för ett sista dödsryck. På sex sekunder gjorde hemmalaget två mål vilket innebar att Sirius "bara" låg under med två bollar.

Men gästerna höll ut och utökade ledningen till 7–4.

Storvreta, som vann även grundserien överlägset och slog med sina 80 poäng sitt eget poängrekord från säsongen innan, är därmed klart för semifinal.