Svängig match och delad poäng i Borås

|

Superettanlaget Öster tvingades flytta säsongens fotbollspremiär till Borås arena. Väl där fick de se hur Degerfors Erik Björndahl snuvade dem på tre poäng i matchens slutminuter.

Matchen slutade 2–2 efter att ha svängt flera gånger under andra halvlek. Degerfors tog ledningen, men "hemmalagets" Fredrik Lundgren nickade in 1–1 med knappt 20 minuter kvar och tio minuter senare såg David Johannesson ut att ordna segern.

Degerfors missade ett par fina chanser innan inhopparen Björndahl mötte bollen med pannan på tilläggstid, och ordnade delad poäng.

Tippade topplaget Gais fick en bra start på säsongen genom att vinna med 2–1 hemma mot Jönköpings Södra, som spelade i allsvenskan förra säsongen. Edin Hamidovic blev matchhjälte med sitt segermål i den 78:e minuten.

I söndagens sista match vann fjolårsfyran Falkenberg borta mot nykomlingen Landskrona med 3–2.