Debutant utan nerver. Halmstad GK:s Marcus Svensson avslutade snyggt med två birdies och får spela vidare på Bro Hof.
Debutant utan nerver. Halmstad GK:s Marcus Svensson avslutade snyggt med två birdies och får spela vidare på Bro Hof.

Svensson fortsätter imponera på Bro Hof

Trots en dålig start med tre bogeys på de tre inledande hålen gjorde Halmstad GK:s jättelöfte Marcus Svensson en grandios avslutning och klarade cutten i Nordea Masters.

ANNONS
|

– Jäkligt skönt! Jag har haft en liten börda på mina axlar, men den har släppt nu, pustar Marcus Svensson.

18-åringen hade svårt att komma i gång efter den fina 71-ronden i torsdags och fick stora problem i starten på Bro Hof.

Han började med att treputta på de två första hålen och hamnade sedan i tjockruffen på det tredje.

– Jag försökte chippa ut bollen, men duffade den bara fem meter och tappade ett slag. Då var det tufft, erkänner Marcus.

Han fortsätter:

– Sedan gjorde jag en jättebra save på femte hålet och satte en långputt. Därefter vände det.

ANNONS

Jo, Svensson sköt birdie på birdie och efter tio hål var han plötsligt två slag under par totalt.

Två nya bogeys ställde till det under en ojämn runda, men den unge Halmstadkillen visade att han har nerver av stål och avslutade med två birdies efter att först ha satt en långputt på 17.

– Jag brukar inte titta på resultattavlan, men på sista hålet såg jag att cutten låg på minus ett och det var vad jag hade just vid det tillfället.

– Men då satte jag bollen en meter från flaggan och lyckades putta i den trots att det var lite lutning. Då visste jag att det var 100 procent klart.

71-rundan och två under par sammanlagt placerar Svensson på delad 35:e plats med bland andra storheter som Henrik Stenson och Paul Lawrie.

– Min score borde egentligen ha varit lägre i dag. Jag slog bollen bättre än första dagen och satte många puttar, men jag hoppas att det ska lossna i helgen. Jag är här för att göra birdies och tänker inte hålla igen.

Svensson har bara fyra svenskar framför sig i resultatlistan, där Alexander Björk är bäst som delad tvåa på -8 efter en ny 68-rond.

ANNONS

Henrik Stenson spelade upp sig resultatmässigt från inledningen, men hade problem med sina järnslag, satte för få puttar och fick nöja sig med en 70-runda.

– Jag spelade ganska bra första nio, men i mitten på andra nio tog jag inte till vara på birdiechanserna. Det var heller inte jättebra tajming med avbrottet för min del. Att ta in nio slag på Matthew Fitzpatrick känns ju mycket nu, säger han.

Jo, engelsmannen gick runt på 65 slag och har tagit ett bastant grepp om tävlingen. Fitzpatrick har -11 och leder med tre slag före ett koppel av spelare där Björk ingår.

Cutten gick till slut på par och inte mindre än 20 svenskar tog sig vidare till spel i helgen.

ANNONS