Tillbaka efter flera års uppehåll – vann två SM-silver

Amanda Pettersson har återupptagit tävlandet efter ett par års uppehåll. Det slutade med två silver under kanot-SM i helgen.
– Vi var nog chockade allihop över hur bra det gick, säger Amanda Pettersson.

ANNONS
|

Det blev ett framgångsrikt SM för Halmstad Kanotklubb i Katrineholm i helgen som gick.

Totalt blev det fyra SM-medaljer i K-4 och en tredjeplats i K-2 (som inte hade SM-status).

För damlaget med Ebba Andersson, Paulina Langemark, Amanda Pettersson och Alexandra Torudd slutade helgen med två SM-silver i K-4 på distanserna 200 och 500 meter.

– Det är väldigt roligt. Vi är positivt överraskade men var nog lite chockade allihop över hur bra det gick, säger Amanda Pettersson om framgångarna.

– Det var tacksamt motstånd när vissa inte var med, men det är en motivation inför nästa sommar när vi tänkte vara ännu bättre i SM.

ANNONS

För både Amanda Pettersson och Paulina Langemark var SM återkomsten till tävlandet igen efter ett par års uppehåll och alla fyra hann inte ens träna tillsammans inför SM.

Amanda, som redan 2012 vann flera SM-guld i K-4 och stafett med Ebba och Alexandra samt Ebba Arborelius, lockar det att satsa mer inför nästa år efter helgens framgångar.

– Vi har pratat lite om det. Samspelet kändes väldigt bra och vi tänker att vi ska träna på bra under vintern och våren. Det kommer vara hårdare motstånd nästa år, nu var vissa extremt duktiga kanotister iväg på VM.

SM-silver för H16-laget

För HKK:s H16-lag med Isak Persson, Leo Johansson, Ludvig Nordberg och Neo Eriksson blev det ett SM-silver på 200 meter och brons på 500 meter.

Utöver det slutade Alexandra Torudd och Ebba Andersson trea i K-2 500 meter i D22-klassen.

– Det är jätteroligt och det är kul att det är så många ungdomar som är med och är duktiga. De är ett bra gäng som kör tillsammans och det har gett resultat, säger Amanda Pettersson.

ANNONS